vadjenje saci iz katalizatora na TDI-u

vadjenje saci iz katalizatora na TDI-u

hello,imam jedno pitanje(neznam dali sam fulao podforum)
dali ce mi dimiti ako izvadim sace iz katalizatora tj. ispraznim ga...nemam sad ni kap dima (cuj kap dima :lol: )iz auspuha,pa nebi da mi odjednom pocne dimiti ko nenina furina...
thank`s odma na answerima.... :D

ja sam to radio na svom onom golfu,ali on ionako ne dimi nikako..ali sad se radi o turbodizelu pa neznam iskreno puno oko tih stvari na njemu...
jel ko radio? osjeti li se taj +,znam da nije plus od jedne ergele konja,ali bi trebao makar bolje primati gas ako nista vise...

nermin suljagic je napisao(la):
vidi,otkud tebe?? hehehe
ma vjeruj da mi nekako smeta katalizator..smetao mi i na golfu :D

da ti je da ga i nemas i imas:lol::lol::lol::lol:
da ga nemas zbog nekih 1-2kw a da imas zbog registracije, pa samo ga ispraznis i ostane ko lonac :lol::lol::lol::lol::lol:

Član
nemoj slučajno da bi ga samo ispraznio, skini ga kompletnog, znači odrežeš i samo zavariš cijev istog promjera, a to što skineš možeš dobro prodati, npr ja sam svoj prodao za 200KM, tvoj je malo manji, ali svakako nije ispod 150-170 KM :)
a što se tiče auta nečeš imati nikakvih problema, malo bolji odziv na gas, a ne čadi uopšte
pogledaj na pik-u ima oglas frajer otkupljuje katalizatore, iz Tešnja je koliko se sječam, ali insistiraj na ovoj cifri, nemoj da te uhvati na foru ;)

to me i brine,zato bi ga samo malo "olaksao",na golfu sam to hirurski odradio i ponovo zavario(imao je preko onaj zastitini lim koji je sve to lijepo opet pokrio) :D

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Ako ga olakšaš opet možda nećeš moći proći tehnički. Mjere se ispušni plinovi
Logicno, ako si ga razbio i sasuo, u biti imas samo ram od kata... A funkcije nema...

jebat ga,kod golfa se covjek cudio dobrim emisijama na auspuhu kad je mjereno,a nije imao kat-a...pitat cu na njemackom forumu,oni su tamo upoznati sa tim propisima/mjerenjima i 90% njih rade tzv. atrappe(sto u prevodu znaci laznjak) stavljaju lonce izgledom iste kao kat ali unutar je prohodna cijev citavom duzinom...nebi ja sad kupovao to nego je isti k. ako ga skines ili stavis to...

Član
nema nikakvih problema ni na tehničkom, važno je samo da auto motor bude zagrijan i prolaziš bez problema ;)