Ubacivanje veceg motora "JACEG"

Ubacivanje veceg motora "JACEG"

Ovako cisto informativno zelio bi savjet od onih koji su to vec radili i imaju iskustva stim.Premda mi je u autu sad 1,4 motor a u planu je neki jaci motor tj vece kubikaze.
Prva zamisao je bila neki 1,9 turbo dizel,a druga neki 2,0 16v benzinac.( stvar je u tom da bi dizelom imao manju potrosnju i optimalnu snagu a u 2,0 bi imao puno vise snage a istu potrosnju kao i sa 1,4 koji trosi 11-12 gradske)
Druga stvar koja me muci je sta nakon ubacivanja motora ciniti sa poluosovinama i kinetickim zglobovima,da li bi uz to bilo pametnije prebacit i te dijelove zajedno s motorom iz auta sa kojeg cupam motor ili sta vec.
Jer zabrinuo me jedan frend koji kaze da nakon tog zna brzo otic kineticki a takodje i ispadat poluosovina

:icon_rolleyes: dilema :icon_rolleyes:

GOLF TZ je napisao(la):

kao sto kolega rece u pitanju je Renault i ne bi zelio motor druge marke vozila.Nego bas Renault.
Sve u svemu savjeti svi dobrodosli pa ovi iskusniji mogu isto pokoju prozborit ak nije na odmet :123:

naravno da je bolje prebaciti sve u kompletu,, jer nisu isti kinetcki na 1,3 i 2.0,,
poluosovine i sl,, jer trpe puno veca opterecenja,, ima bas dosta slucajeva kod
ugradnje drugog motora jaceg da trpe zglobovi i sl, bas zbog toga sto se ne zamjene u kompletu

Početnik
Moja preporuka kupis stranca megana I 2.0 16v i uzmes sve sto ti treba,ostalo rasprodas i mirna Bosna.

Nadam se da ces zapocet projekat i da ce biti lijep zavrsetak ;)

Obavezno citav trap sa jaceg modela, drug se tako napatio sa Opel Tigrom, bila 1.4 , a onda ubacio XE, polusovine pucale, ispadale, patnja ziva. Ja kad sam ubacio jaci motor, citav trap i prednji i zadnji sa 1.6 modela i miran, nikad problema nikakavih i dan danas se ni jedan kineticki nije procuo, a to je inace boljka starih Civica.

Sarajlic je napisao(la):
Moja preporuka kupis stranca megana I 2.0 16v i uzmes sve sto ti treba,ostalo rasprodas i mirna Bosna.

To bi bilo lako za rjesit uzet iz slovenije megana coupea 16v,no sta se desava poslije ako iz stranca ubacim motor,da li za atest motora moram imat i papire Bosanske od tog auta iz kojeg sam i izvadio ili sta vec.

Početnik
renault_fan je napisao(la):
Sarajlic je napisao(la):

To bi bilo lako za rjesit uzet iz slovenije megana coupea 16v,no sta se desava poslije ako iz stranca ubacim motor,da li za atest motora moram imat i papire Bosanske od tog auta iz kojeg sam i izvadio ili sta vec.
Koliko sam upucen motor se od prije godinu dvije vodi kao potrosna roba i moguce ga je uvoziti ili sta vec,a od papirologije ja msm da treba da imas saobracajnu od vozila iz kojeg je izvadjen motor.No nisam nista siguran 100% tako da ima clanova koji poznaju zakon dosta bolje od mene pa neka potvrde ili napisu kako i jest ;)

moze se motor carinit, izvadis ga iz stranca, ocarinis, ubacis u svoje auto i pravac atest, mada se to vise na isplati, poslije nove godine idu cijene atesta u qurac

roki_actros je napisao(la):
1,9 diesel Turbo + intercooler 105 KS , sasvim dovoljno za 21-icu ...

Gledao sam druze taj motor na PIK jer isti mi je i u Laguni,super motor ali mislim da previse ljudi traze za njega sve preko 1200-1300KM :/

Član
2,1 turbo D intercooler iz 21 renaulta i miran si .
a moja ti je preporuka ako te taj motor sluzi nediraj davola .
jer renault je zara znas i sam a i iskusniji ljudi s ovoga foruma znaju i bolje