trajanje obuke?

trajanje obuke?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
dal neko zna koliko po novom zakonu traje polaganje vozackog ispita?
jel se moze odma za C kategoriju ili prvo B?
hvala

Član
boss_C200 je napisao(la):
hvala

ne moze odmah C

mozes C1 to je ono manji kamion

a mozes sve zavrsit za 1 mjesec

Član
DaBu je napisao(la):
hvala

ne moze odmah C

mozes C1 to je ono manji kamion

a mozes sve zavrsit za 1 mjesec

a sta ljudi pricaju da se mora ici u skolu neku za obuku itd, da to sve traje oko 6 mjeseci :S

i znaci polozim C1 i cekam da prodje neko vrijeme i onda dobijem C kategoriju...pa onda polazem E...
uh al ce to da se otegne dok dobijem C+E...

Član
ja sam za B kategoriju dobio vozacku za tacno 3 mjeseca, sve sam iz prve polozio, a ako padas trajace duze
a sto se tice C ne mozes polagat odma za C nego za C1, prvo polazes B pa onda C1 to ti mozda traje duze oko 15 dana

Član
svako kaze drugacije, ne znam vise ni sam kad da pocnem:S
isto kao da se to razlikuje po kantonima pa nigdje nije isto...

Član
Isto tako, moras imati godinu dana radnog staza kao vozac C1 kategorije da bi mogao polagati za C, bar je tako bilo kod mene prije 8 mjeseci, sad cujem nesto su mijenjali opet. Znam da ce biti skuplje dosta nego je i sada.

Član
znaci ovo sto je i samir reko...polozis za B, i odma izadjes za C1, isti dan...onda moras ima iskutva, godinu, da bi za C...pa onda ja mislim 2 jos za E...ovo za E nisam siguran, al mislim da je tako...

Član
Faya_M5 je napisao(la):
znaci ovo sto je i samir reko...polozis za B, i odma izadjes za C1, isti dan...onda moras ima iskutva, godinu, da bi za C...pa onda ja mislim 2 jos za E...ovo za E nisam siguran, al mislim da je tako...
jel ja moram imati iskustva za c1 kategoriju u smislu da moram u nekoj firmi biti prijavljen kao vozac ili samo da imam tu jednu godinu polozeno za C1 nebitno hocu li voziti taj mali kamion???

i ne kontam kako se isti dan polaze i B i C1, valjda se obuka vrsi samo na autu, kako onda da isti dan vozim i kamion?

mislim nije da ne znam vozit kamion, samo pitam:)
inace stari sam vozac teretnih vozila;)

Član
haman da se mora radit u firmi...

ma odradis ti par casova i na kamionu, pa onda il izadjes isti dan, ili kroz par dana...ugl, ubrzo se sve zavrsi...maltene ti je isto na B i C1, malo razlike :)

Član
Pod da izadjes "odma", je mislio da mozes izaci ubrzo, i odraditi ja mislim testove dosatne, i nekih 10-tak casova na C1, nisam siguran za casove. A za C, moras bas raditi u nekoj firmi kao vozac dostavnjaka godinu dana, sto je po meni glupo, ne vazi da posjedujes vozacku godinu dana. Mada, najbolje vidi u auto skoli, ne bi me cudilo da su i oko toga nesto promijenili ;)

Član
Faya_M5 je napisao(la):
ma samo iskustvo, ne moras nidje radit...jer za rad u firmi ti treba drzavni...:)

ma odradis ti par casova i na kamionu, pa onda il izadjes isti dan, ili kroz par dana...ugl, ubrzo se sve zavrsi...maltene ti je isto na B i C1, malo razlike :)

drzavni za 700-800 KM zavrsis za sedmicu, to uopste nije problem;)
to znam zato sto su soferi od mog starog polagali drzavni, pa sam umjesto njih ja isao u skolu, bitno je samo da se neko pojavi i kaze ime i prezime:D tako da sam ja znao biti i Maid,Asim,Aco....haha...joj tu je bilo svega...kolko sam ja zadacao uradio i seminarskih radova:D jedan mi je sofer dobio temu iz bosanskog-pogled s moga prozora...i zamisli sad on to pise,sofer....:lol:

SamiRX-8 je napisao(la):
Pod da izadjes "odma", je mislio da mozes izaci ubrzo, i odraditi ja mislim testove dosatne, i nekih 10-tak casova na C1, nisam siguran za casove. A za C, moras bas raditi u nekoj firmi kao vozac dostavnjaka godinu dana, sto je po meni glupo, ne vazi da posjedujes vozacku godinu dana. Mada, najbolje vidi u auto skoli, ne bi me cudilo da su i oko toga nesto promijenili ;)

ja ne znam sta oni hoce da postignu sa ovim novim zakonima, poceli su izmisljati svasta...
a ja i hocu da budem u nekoj firmi vozac samo sto u toj firmi nema malih kamiona, sve su prikolicari i sleperi, i sta sad covjek da radi...:icon_mad:

Član
Faya_M5 je napisao(la):
ma samo iskustvo, ne moras nidje radit...jer za rad u firmi ti treba drzavni...:)

drzavni za 700-800 KM zavrsis za sedmicu, to uopste nije problem;)
to znam zato sto su soferi od mog starog polagali drzavni, pa sam umjesto njih ja isao u skolu, bitno je samo da se neko pojavi i kaze ime i prezime:D tako da sam ja znao biti i Maid,Asim,Aco....haha...joj tu je bilo svega...kolko sam ja zadacao uradio i seminarskih radova:D jedan mi je sofer dobio temu iz bosanskog-pogled s moga prozora...i zamisli sad on to pise,sofer....:lol:

SamiRX-8 je napisao(la):

ja ne znam sta oni hoce da postignu sa ovim novim zakonima, poceli su izmisljati svasta...
a ja i hocu da budem u nekoj firmi vozac samo sto u toj firmi nema malih kamiona, sve su prikolicari i sleperi, i sta sad covjek da radi...:icon_mad:

ma imas ti onih firmi, tipa Ledo, Pivara Tuzla i sl., oni imaju one ili Atego (merc 815) ili Volvo neki onaj manji...znaci, moze se nac posla...ima u Coca Coli onaj Atego isto...ima toga ba kamaru...
a mozes isto i vozit onaj malo veci kombi, koji je preko 3,5 t, tako da ima i toga...
lako je nac posla...samo zavrsi drzavni :)

Član
kod mene imaju samo dvije varijante: ..al koja god da bude moram imati C+E

ovaj
i364880_DSC02597.JPG

il ovaj...
i364879_DSC02596.JPG

a lako je naci posla sa tim malim kamionima, toga ima pun q, al ne mogu ja to vozit...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.