boss_C200 je napisao(la):dal neko zna koliko po novom zakonu traje polaganje vozackog ispita?
jel se moze odma za C kategoriju ili prvo B?
hvala
DaBu je napisao(la):boss_C200 je napisao(la):dal neko zna koliko po novom zakonu traje polaganje vozackog ispita?
jel se moze odma za C kategoriju ili prvo B?
hvala
ne moze odmah C
mozes C1 to je ono manji kamion
a mozes sve zavrsit za 1 mjesec
bmwscaner je napisao(la):to ti je najbolje da se raspitas kod neke lokalne autoskole
jel ja moram imati iskustva za c1 kategoriju u smislu da moram u nekoj firmi biti prijavljen kao vozac ili samo da imam tu jednu godinu polozeno za C1 nebitno hocu li voziti taj mali kamion???Faya_M5 je napisao(la):znaci ovo sto je i samir reko...polozis za B, i odma izadjes za C1, isti dan...onda moras ima iskutva, godinu, da bi za C...pa onda ja mislim 2 jos za E...ovo za E nisam siguran, al mislim da je tako...
Faya_M5 je napisao(la):ma samo iskustvo, ne moras nidje radit...jer za rad u firmi ti treba drzavni...
ma odradis ti par casova i na kamionu, pa onda il izadjes isti dan, ili kroz par dana...ugl, ubrzo se sve zavrsi...maltene ti je isto na B i C1, malo razlike![]()
SamiRX-8 je napisao(la):Pod da izadjes "odma", je mislio da mozes izaci ubrzo, i odraditi ja mislim testove dosatne, i nekih 10-tak casova na C1, nisam siguran za casove. A za C, moras bas raditi u nekoj firmi kao vozac dostavnjaka godinu dana, sto je po meni glupo, ne vazi da posjedujes vozacku godinu dana. Mada, najbolje vidi u auto skoli, ne bi me cudilo da su i oko toga nesto promijenili![]()
boss_C200 je napisao(la):Faya_M5 je napisao(la):ma samo iskustvo, ne moras nidje radit...jer za rad u firmi ti treba drzavni...
ma odradis ti par casova i na kamionu, pa onda il izadjes isti dan, ili kroz par dana...ugl, ubrzo se sve zavrsi...maltene ti je isto na B i C1, malo razlike![]()
drzavni za 700-800 KM zavrsis za sedmicu, to uopste nije problem
to znam zato sto su soferi od mog starog polagali drzavni, pa sam umjesto njih ja isao u skolu, bitno je samo da se neko pojavi i kaze ime i prezimetako da sam ja znao biti i Maid,Asim,Aco....haha...joj tu je bilo svega...kolko sam ja zadacao uradio i seminarskih radova
jedan mi je sofer dobio temu iz bosanskog-pogled s moga prozora...i zamisli sad on to pise,sofer....:lol:
SamiRX-8 je napisao(la):Pod da izadjes "odma", je mislio da mozes izaci ubrzo, i odraditi ja mislim testove dosatne, i nekih 10-tak casova na C1, nisam siguran za casove. A za C, moras bas raditi u nekoj firmi kao vozac dostavnjaka godinu dana, sto je po meni glupo, ne vazi da posjedujes vozacku godinu dana. Mada, najbolje vidi u auto skoli, ne bi me cudilo da su i oko toga nesto promijenili![]()
ja ne znam sta oni hoce da postignu sa ovim novim zakonima, poceli su izmisljati svasta...
a ja i hocu da budem u nekoj firmi vozac samo sto u toj firmi nema malih kamiona, sve su prikolicari i sleperi, i sta sad covjek da radi...:icon_mad: