Tipo 1.4 i.e. 70 KS - da li sam ga "čipovao"

Tipo 1.4 i.e. 70 KS - da li sam ga "čipovao"

Početnik
imam problema sa saugom, ujutro mi pri hladnom startu pali na 2-2.5000 obrtaja !!! jedna od mogućnosti je da je i ECU neispravan, inače jednom mijenjan prije 2 godine kada je crko dio koji upravlja motorićem, originalan je bio BOSH 280 000 714 , a tada stavljen 280 000 756 takođe paše za 1.4 motor samo mlađe godiše

e sad sam našao ECU 280 000 706 tio mi kaže da je od una 1.5 i bio je u prvu, jer sam po katalogu našao da je za taj motor od una, a predviđen je i za Regatu
e sad je caka što su ti motori sa 75 KS
i sad ono ključno, da li sam stavljanjem ovog ECU predviđenog za motor 75 KS ustvari pojačao i svoj motor koji je 70 KS, onako kako se pojačavaju motori kada se čipuju
image.php

Početnik
benzinca i ne možeš puno pojačat, ljudi stave protočne auspuhe remus, filtere K&N i mnoštvo drugih budalaštinja i dobiju tek 2-3 KS
mislim da benzinca možeš maximalno 10 % pojačat šta god radio

tipovac je napisao(la):
benzinca i ne možeš puno pojačat, ljudi stave protočne auspuhe remus, filtere K&N i mnoštvo drugih budalaštinja i dobiju tek 2-3 KS
mislim da benzinca možeš maximalno 10 % pojačat radio šta god radio

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Početnik
ja s ene šalim, samo ne znam na čemu ste vi
ako se turbo dizelaši, najpogodniji za čipovanje, mogu maximalno pojačat do 25% regularnim NEŠTETNIM čipovanjem(koje neće sjebat motor), onda ne znam kako ti možeš običnog atmosferskog benzinca pojačat, jedino da mu bušiš stubline, mijenjaš bregaste ali to več nije klasičan tuning

Član
Stari moj mene bas cudi da ti auto moze upaliti na drugom ECU???

Ako je tako da i ja stavim od 2.0 20V turbo procesor da ga pojacam malo.

Početnik
djogi86 je napisao(la):
Stari moj mene bas cudi da ti auto moze upaliti na drugom ECU???
zašto, manje više to je serija ECU-a za slične motore iz Boshove "epizode" mono-jetronik, mislim d abi mi čak mogao i koji od golfa 3 koji takođe na 1.4 i 1.8 ima mono-jetronic

djogi86 je napisao(la):
Ako je tako da i ja stavim od 2.0 20V turbo procesor da ga pojacam malo.
evo ti link sa ECU šiframa pa vidi
http://www.atpelectronics.co.uk/pages/products.html