ArminM je napisao(la):ja kad sam sebi na golfu spajao isao sam na prekidac od 4 zmigavca,ne znam kako je to kod honde odradjeno,ali vjerujem da je isti fazon![]()
ArminM je napisao(la):tako je i kod mene bilo,podijeljena lijeva i desna strana,mora tako. Ali onda to rijesis diodom,uzmes jednu diodu i sa tog plusa koji imas na daljinskom ides diodom na obje strane i to je to. Ali ako se ne razumijes bolje je da odvezes nekome da ti to rijesi,manje ces zivaca da izgubis![]()
RS TURBO je napisao(la):Jel to auto ima relej od zmigavaca:icon_question: Ako ima to ti je onda veoma lako odraditiJa kod sebe stavio na duga kad zakljucavam auto
Ako imas relej tj. ako ga mozes naci, u kratkim crtama, nadjes pobudu na releju (to ti je lako naci) i ne propusnu diodu stavis na taj kabl sto ide sa centralnog (da dioda pusta struju od daljinskog prema releu), i dovuces na pobudu relea i rijesen problem. Samo moras vidjeti dali je pobuda na releu +.
Kad daljinsko posalje signal na pobudu relea, relej ce da upali sva 4 zmigavca i normalno kad prestane + sa daljinskog oni ce da se ugase, a nepropusna dioda ti sluzi da nebi kad ti upalis sa 4 zmighavca slalo struju kroz tu zicu nazad u centralno i napravio kino, kao sto je kolega uradio i nije je stavio i sve je bilo ok dok nije uplaio sva 4 i zapusilo se :lol: kasnije kad je stavio nepropusnu diodu sve bilo ok...
RS TURBO je napisao(la):Na releu imas glavni +, onda druga zica sa relea dalje ide na razdjelnik za 4 zmigavca, masu, i pobudu. Sad moras vidjeti samo jel pobuda + ili - na releu... Sa releom mora moci 100% samo ti nisi tu nesto dobro skopcao ili nisi nasao pobudu...
CoL3 je napisao(la):i meni ovo treba,dobra shema,al sta je s ovom zicom na releju "razdjelnik za 4 zmigavca" ,jel se on koristi izasto,il njnega ne treba spajati