Solberg pregovara sa Protonom

Solberg pregovara sa Protonom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
petter_mt.jpg

Norveški vozač dogovara moguću suradnju sa malezijskim proizvođačem automobila.

WRC prvak iz 2003. pregovara sa Protonom oko sudjelovanju u WRC – u od sezone 2010.

Solberg se prošlog tjedna susreo sa direktorima Protona, a vjeruje se da se raspravljalo o sudjelovanju na nekoliko relija ove sezone, uz testiranja i razvoj Satrie S2000 za 2010.

Norveški vozač trebao bi sljedećeg mjeseca testirati Satriu S2000, no tvrdi da još ništa nije potvrđeno.

„Proton je lijep automobil, jako detaljan. Sastao sam se s njima i to je to. Teško je reći nešto za budućnost.“

Datuk Hj Adbul Razak Dawood, direktor Protona priznaje da je WRC cilj malezijske kompanije, te smatra da bi uspješan program pomogao Protonu u proboju na europsko tržište, kao Subaru u devedestim godinama.

„Satria nije poznata kao trkaći automobil, no u Aziji imamo mnogo ljubitelja ovog automobila i ovaj automobil stvorio bi kult sličan onome kakav je izgradio Subaru.“

„WRC je jako zanimljiva opcija, borili bi se sa velikim momcima. Šansa za natjecanje protiv proizvođača poput Forda i Citroëna, no uz manji budžet, sigurno bi bila dobro prihvaćena.“

Solberg je prijavljen za nastup na domaćem reliju u Švedskoj, no bivši WRC prvak još nije potvrdio u kojem automobilu će se natjecati. Povezivalo ga se sa mjestom u Citroënu C4 WRC, no Petter tvrdi da nije dogovorio ništa s francuskim proizvođačem.

„Problem je u broju automobila, jako puno ih je ondje. Pokušavam dobiti vrhunski automobil s kojim mogu pokušati pobijediti,“ rekao je Petter za autosport.com

„Ako to ne bude moguće, tražiti ću drugi automobil kako bi napravio show za fanove ( vjerovatno Citroën Xsara WRC). To nije opcija koju želim, no mogla bi biti jedina.“

Član
ja bi njega u Citroen sa Sebastianom

jer je Sebastian imao problema dok je ovaj imao konkuretnu Imprezu

ja mislim da bi gusto skroz bilo

a teško će VW prvu god. pokraj AS-ova koji su decenijama u WRC
nadamo se da će napraviti boom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.