Snimak hranjenja stotinu lovačkih pasa

Snimak hranjenja stotinu lovačkih pasa

Član
Pogledajte snimak hranjenja preko stotinu lovačkih pasa, koji disciplinovano čekaju na znak kada smiju početi jesti. Psi stoje blizu hrane, ali joj ne prilaze sve dok čovjek zamahuje bičem ispred njih. U trenutku kada spušta bič, psi se "bacaju" na jelo i odnose komade mesa.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DNKfucd0HYo?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DNKfucd0HYo?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Član
to je zato sto su dobili batina i batina pa se boje...al fazon je istrenirati psa pricom da nesmije uzeti hranu dok mu ne odobris...
...ja sam svog uspio nauciti uz pomoc jednog covjeka, a licno sam gledao kad u kampu za obuku lovackih pasa covjek sjedi u stolici i naredjuje psima kad da jedu...njih skoro 20 stoji i ni jedan nesmije pipnuti hranu dok ovaj nije rekao...e to je umjetnost...:cool:

Član
volja i trud mogu dovesti do istog rezultata bez biceva i ostalih prisilnih metoda i bez obzira na pasminu. doduse za ovoliki br pasa to je malo vise volje i truda :D

Član
Ko uspije isto ovo ili bar slično ovome uraditi sa ovolikim ili upola manjim brojem recimo Husky-a, taj je za mene nobelovac!

Član
ibizasa je napisao(la):
Ko uspije isto ovo ili bar slično ovome uraditi sa ovolikim ili upola manjim brojem recimo Husky-a, taj je za mene nobelovac!

ma nek uradi sa dvojicom i dobar je :D hasky su poznati kao veoma tvrdoglavi i svojevoljni psi sa kojima je potrebno puuuuno rada i opet nije zagarantovan uspjeh :D

Član
ne mora da znaci da ih je ubijao bicom dok su naucili.......ali ne da se mogu nauciti da ne priđu hrani nego i da glas ne pustaju dok im se ne naredi...

BTW jel geldate ''dog whisper-a'' :)

Član
ti Boga,pomalo nije kompot! :lol::lol::lol:
al' navalise na hranu :lol:

-Suki- je napisao(la):

jarane meni je ono nerealno kako dresira psa...
dodje mu prvi put,kaze "pst!" i on odjednom miran k'o bubica...
a vidi ironije, na kanalu Animal planet se konstanto vrte epizode "animal rescue" i one slicne emisije o spasavanju pasa,rehabilitaciji i udomljavanju istih,nekako mi smijesna cinjenica sto u skoro svakoj epizodi uspavaju po jednog/dva psa a postoji covjek koji tvrdi da moze dresirati svakog psa,ako je toliko "sposoban" sto ne pomogne njima... :icon_question:
nekako me ovo kopka od pocetka te serije...

Član
ima kerova koje je po meni nemoguce nauciti necemu...isto kao i ljudi sto se rode sa nekim mentalnim zaostatkom tako i oni...
imao sam bretonca, znaci lovacki ker, roditelji mu bili vrhunski, u lovu najbolji od najboljih al on debil i jebiga...jedino sto ga je interesovalo je hrana i igranje po dvoristu...za godinu ipo ga nisam ama bas nista naucio, jednostavno nije zainteresovan bio ni za sta...kud ces dalje kad mu je macka dolazila u box i jela njegovu hranu a on lezi u kucici i gleda je isto kao da sam ja dosao...:lol:

Član
Shelby je napisao(la):
ti Boga,pomalo nije kompot! :lol::lol::lol:
al' navalise na hranu :lol:

-Suki- je napisao(la):

jarane meni je ono nerealno kako dresira psa...
dodje mu prvi put,kaze "pst!" i on odjednom miran k'o bubica...
a vidi ironije, na kanalu Animal planet se konstanto vrte epizode "animal rescue" i one slicne emisije o spasavanju pasa,rehabilitaciji i udomljavanju istih,nekako mi smijesna cinjenica sto u skoro svakoj epizodi uspavaju po jednog/dva psa a postoji covjek koji tvrdi da moze dresirati svakog psa,ako je toliko "sposoban" sto ne pomogne njima... :icon_question:
nekako me ovo kopka od pocetka te serije...

pa kako covjek moze sve da stigne,jesi vidio koliki su redovi u jednoj emisisji za prijave pasa kojim treba pomoc u vezi sa ponasanjem....???
bilo je bas u jednoj emisiji.....