Pozz drug imao sam i ja isti problem na svom autu i tako mi je sve bilo dok se jedan dan nisam nakanio i fino sve rasklopio unutar auta što se tiče grijanja (znao sam odma' unaprijed koji mi je problem, pošto je tako bilo na još jednom autu kod starog). Izvadio sam onaj dio gdje su klapne, i klapna što preusmjeruje zrak na kiler tj toplo hladno, ona je metalna al je izbušena ima par rupa na njoj, tako fabrički bude, i bude obložena nekim spužvicama ili tome slično da ne prolazi zrak kroz te "rupe" i normalno kod mene je pošto je već vrijeme uzelo svoje ta spužva otišla skroz, tako da značajno nije ništa značilo puno prebacivanje toplo hladno. Ja sam uzeo isto sličnu spužvu toj(ona što dolazi izmedju stakala kada kupuješ neku stvar ili što podbacuješ ispod laminata kad redaš kao izolaciju) i zalijepio i sa jedne i sa druge strane klapne. Vjeruj mi sad za 5 minuta u autu se stvori takva temperatura ko da vozim dizel, a ne benzin :lol: :lol:
Grije za čistu 10-ku

Probaj s tim, vjerovatno ti je to!!!
Jest malo treba ti vremena dok sve skineš i ponovo vratiš, al nije ništa puno komplikovano, samo strpljenja i malo slobodnog vremena.
Et nadam se da sam pomogao!!