Potreban savjet o kupovini automobila

Potreban savjet o kupovini automobila

Član
E ovako prvo zovem se dinko dolazim iz bihaca.. skupio sam neke parice pa hocu sebi da uzmem automobil.. odlucio sam se za golf IV prvo sam mislio TDI.. pa sam malo razmislio kad vec radim mogu da i platim za gorivo malo vise..eh ovako sad nasao sam golfa IV 2.0 85k prodaje ga od kolege frend auto je u extra stanju i sve ako se odluclim za kupnju odvest cu ga nekom mehanicaru da ga pregleda i tako.. auto je presao 14000km americko trziste je auto .. on ga dobio od svog dida tako nesto.. eto nadam se da cete mi pomoci.. hvala unaprijed :d :D

Član
Franki je napisao(la):
Čim ti pitaš šta ćeš tebi treba TDI.

nisam pitao sta cu.. odlucio sam se vec za tog golfa IV 2.0 85k pa sam dosao ovdje da vidim mozel mi ko dati savjet o tom autu ko ga vec mozda posjeduje slicnog :D

2000 godiste je 140000km presao cijeni ga 10000km..

Član
Trpach je napisao(la):
Franki je napisao(la):
Čim ti pitaš šta ćeš tebi treba TDI.

nisam pitao sta cu.. odlucio sam se vec za tog golfa IV 2.0 85k pa sam dosao ovdje da vidim mozel mi ko dati savjet o tom autu ko ga vec mozda posjeduje slicnog :D

2000 godiste je 14000km presao cijeni ga 1000km..

1000 :lol:

Član
Za te pare mozes naci tdi-a koji ce uvjek bolje cuvat cijenu nego taj benzinac. I ako je amerikanac onda nije presao 140 000km nego milja ;)

Član
Ja bih uzeo taj auto bez razmišljanja , samo probaj da ti još malo skine cijenu ,na bar 9200 , 9300KM.
A govorim ti zato što znaš o kakvom je autu riječ ,znači nije mačak u vreći i što je vjerovatno kao i svaki amerikanac bogat sa opremom.
A priče o dobrom i provjerenom TDI-u za 10.000KM komotno zaboravi ,ima za to para , ali je to nit' je dobro a još manje provjerno.

Član
Imajući u vidu naše tržište polovnjaka, te činjenicu da se u tom autu nalazi bezvezni 2.0 motor a još pri tom amerikanac, taj auto ne vrijedi više od 8-8,5 hiljada,

bolje za tu lovu potraži 1.8 T ;)

Član
uzmi nekog TDI -a
ili 1.8 T
ni ja ne preporucujem amerikanca, skup je za te pare, moze se mladji uzeti ;)

Član
elmo je napisao(la):
Imajući u vidu naše tržište polovnjaka, te činjenicu da se u tom autu nalazi bezvezni 2.0 motor a još pri tom amerikanac, taj auto ne vrijedi više od 8-8,5 hiljada,

bolje za tu lovu potraži 1.8 T ;)

Potpis!!

@trpach:Taj 2.0 neces moci lako da prodas, a i kao motor se nije pokazao nesto primamljiv, puno trosi a performanse srednja zalost, takodje sam cuo da umeju dosta ulja da trose... Bolje 1.8t jer su performanse mnogo bolje, a bolje je i tdi-a jer su i kod njega bolje, a neuporedivo laksa prodaja.

Član
hvala vam na savjetima decki..vidjeti cu u ovo koji dan da provozam auto da vidim koliko ide i kako trosii pa cu se odlucit.. :D nadam se kupovini .D

Član
Znaci dosta ljudi ti reklo da taj motor i nije pravi izbor,slazem se!(plus amerikanac) radije nadji nekog tdi ili 1.8t...predpostavljam da 1.8 t ima slicnu potrosnju a ide puno puno bolje! uglavnom ''ohanii'' hehe nemoj se zaljecati!!! poz

Član
Start je napisao(la):
Znaci dosta ljudi ti reklo da taj motor i nije pravi izbor,slazem se!(plus amerikanac) radije nadji nekog tdi ili 1.8t...predpostavljam da 1.8 t ima slicnu potrosnju a ide puno puno bolje! uglavnom ''ohanii'' hehe nemoj se zaljecati!!! poz

Moze par razloga zasto nije pravi izbor zbog tog motora da znam o cemu je rijec tacno :p..2.0 116ks.. ne vjerujem da je toliko los :D.. ne treba mi nesto sad prejako nemam para mozda u buducnosti :D

Član
Trpach je napisao(la):
Start je napisao(la):

Moze par razloga zasto nije pravi izbor zbog tog motora da znam o cemu je rijec tacno :p..2.0 116ks.. ne vjerujem da je toliko los :D.. ne treba mi nesto sad prejako nemam para mozda u buducnosti :D

Rekao sam ti jednom i ponovit ću ti ponovo,

1. Ako taj auto možeš kupiti za 8-8,5 hiljada ok, 10 hiljada je previše za za taj auto;

2. Raja izbjegava amerikance jer su uglavom automatici i imaju nekih razlika od evropskih auta tako da su značajno jeftiniji amerikanci;

3. Taj auto troši kao da ima 200 KS a ide kao da ima 90 ks :icon_smile:

4. taj motor ne možeš svrstati ni u jednu kategoriju (ekonomičan nije, brz nije) pa šta je onda u pm?

5. za 10 hiljada možeš kupiti dobrog tdi-ja od 110 ks kojeg može čipovati i imati 140-150 ks koji ide kao lud i troši 7 l dizela (ja lično to imam)
ili možeš kupiti benzinca 1.8 T koji je daleko atraktivniji i traženiji od tog tvog, kojeg opet može čipovati i dobiti super jurilicu ...

treba li ti još razloga?

i da pogodim sa dvoja je vrata???

ako je sa dvoja vrata to ti je još 1000 KM manje :lol:

tražio si mišljenja dobio si i svi se slažu oko istog, i onda neznam zašto pitaš ako si već odlučio?

samo nam javi jesi li kupio i šta si kupio ?

lijep pozdrav :icon_smile: