pomoć oko pravljenja kutija

pomoć oko pravljenja kutija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
htio bi napraviti dvije odvojene kutije za sub-ove Kenwood W 3011 400 W RMS
Pošto se kod mene radi o zatvorenom gepeku (sedan), interesuje me jeli bolje praviti kompresione kutije ili bass-reflex?
u specifikacijama za navedene zvučnike prilikom pravljenja kutija stoji da je -za kopresiju preporučeni volumen 1.25 (cu.ft)= 35,4 L gdje su i navedene dimenzije kutije ali piše da je sa 1.75 (cu.ft) dublji bass
-za bass-reflex preporučeni volumen 1.50 (cu.ft)=42.5 L gdje su takođe navedene dimenzije kutije i porta te da je na volumenu 2.0 (cu.ft) dublji bass
Pošto za volumen 1.75 i 2.0 (cu.ft) nisu navedene litraže i dimenzije kutija, molio bi pomoć oko proračuna za navedeno, takođe me interesuje da li se povećavaju dimenzije i za port
Kutije će služiti za slušanje a praviti će se od MDF 22 mm
hvala unaprijed

Član
[hvala drug, ako možeš naći mjere od tih 306 mislim da bi odgovarale pa mi javi na PM,hvala još jednom, mislio sam da će biti još post-ova za pomoć pošto sam vidio na forumu da ima ljudi koji se razumiju oko toga, izgleda sam se prevario, hvala još jednom

Član
Joj drug i ja sam imao negdje mjere od svoje kutijesine gdje mi je 306 unutra,ako nadem postam ti odma............

Član
Kod mene je 306-ca u gepeku u bass reflex kutiji...dimenzije su ja mislim 48x44x45 ili tu negdje...ako bas niko en bude imao tocne mjere, sutra cu premjeriti svoju pa ti napisem sigurne mjer ei litrazu :)

Član
hvala svima na post-ovima, cijenim vaš trud, nadam se da ću, naravno uz vašu pomoć, napokon udomiti svoje kenwood-e

Član
znam za to nego kontam o onome što si napisao da li da uzmem 18 mm MDF hoće li biti dovoljno

Član
htio bih da se zahvalim svima koji su mi se javili na post te na bilo koj način pokušali da mi pomognu oko pravljenja kutija, posebno bih s zahvalio Vedi "Montoya" koji mi je pomogao da riješim problem u potpunosti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.