Reflex je napisao(la):Jel ti izgori osigurac cim ga ubaciš ? Ako da, onda imaš negdje kratki spoj.
Ako osigurac izgori kad upališ pojačalo i smanjiš ton na playeru skroz, onda je problem u pojačalu, tj. njegovom naponskom sistemu.
Ako osigurac izgori kad upališ pojačalo i pojačaš ton na playeru, to ti je problem na izlazima.Koje ti je impendencije taj woofer, koliko Ohm-a ? Moguce da si spojio woofer od 2 Ohm-a na pojačalo koje nije stabilno na 2 ohma, te si ga tako zeznuo. Probaj raskopcati woofer, ubaciti osigurace i tako ostaviti pojacalo da radi. Ako bude radilo, skopcaj neke zvucnike ili drugi woofer (od 4 ohma preporucljivo), pa probaj da li radi.
Još jedna stvar, problem neces riješiti tako što bubaš osigurace vece amperaze. To sto crkavaju znaci da imaš problem na instalaciji negdje, a ako ga budeš zaobilazio dodavajuci vece osigurace, mog'o bi dobiti http://www.vatrogasni-portal.com/images/news/100723-jugo.jpg , ne daj Bože.
aaa pojacalo je mono block pioneer d2 1000watts jedan izlaz i skopcano na 2 ohmarunjo je napisao(la):Reflex je napisao(la):Jel ti izgori osigurac cim ga ubaciš ? Ako da, onda imaš negdje kratki spoj.
Ako osigurac izgori kad upališ pojačalo i smanjiš ton na playeru skroz, onda je problem u pojačalu, tj. njegovom naponskom sistemu.
Ako osigurac izgori kad upališ pojačalo i pojačaš ton na playeru, to ti je problem na izlazima.Koje ti je impendencije taj woofer, koliko Ohm-a ? Moguce da si spojio woofer od 2 Ohm-a na pojačalo koje nije stabilno na 2 ohma, te si ga tako zeznuo. Probaj raskopcati woofer, ubaciti osigurace i tako ostaviti pojacalo da radi. Ako bude radilo, skopcaj neke zvucnike ili drugi woofer (od 4 ohma preporucljivo), pa probaj da li radi.
Još jedna stvar, problem neces riješiti tako što bubaš osigurace vece amperaze. To sto crkavaju znaci da imaš problem na instalaciji negdje, a ako ga budeš zaobilazio dodavajuci vece osigurace, mog'o bi dobiti http://www.vatrogasni-portal.com/images/news/100723-jugo.jpg , ne daj Bože.
na pojacalu pise 25a osigurac kad je pregorio stavio sam 20a raskopao sve i jedan moguci kabal od muzike da vidim da nije gdje ostecen ili sta vec,zatim obrusim lim za masu do golok metala i stavim osigurac opet svira 1-2 min i crkne. Pojacam al ne bas do kraja..... nisam vise pametan
Reflex je napisao(la):Kakav ti je akumulator, koje amperaže (znaci interesuje nas amperaža, a ne amper sati - Ah, obično piše recimo 60Ah 600A). Meni se dešavalo da zbog slabog akumulatora crkne mi osigurac (ako pojacalo ne ode u protect kad bas udari, onda krepe osigurac, u mom slucaju). Probaj uraditi ovo što sam ti naveo u postu iznad, znaci raskopcaj remote žicu, upali player, smanji ton na 0, i ukljuci remote. Prije toga naravo ubaci novi osigurac. Ako bude radilo tako znaci da imaš problem na izlazima (najvjerovatnije). Da bi bio siguran da nije problem u impendenciji woofera, skopcaj neki woofer ili zvucnik koji radi na 4 ohma, a svoj raskopcaj.
To je ono što meni pada na pamet, a ima ovdje kolega puno iskusnijih od mene što se tice ICE-a, možda oni imaju neki prijedlog![]()
ehhehehe vratio muziku tipu od kojeg sam kupio jer stvarno nisam imao zivaca da pravim. hvala ti sto si dao savjete a muzika ce sad malo da pricekaReflex je napisao(la):Drago mi je da si sredioU čemu je bio problem ? Nemoj da si škrt na tastaturi, objasni, možda nekome sa sličnim problemom pomogneš
![]()
Reflex je napisao(la):Elegantno rješenje :lol: !
Kad budeš sastavlj'o setup, javi se na forumu pa ti ekipa moze nesto iskombinovati![]()
Pozdrav.