Ma ne baljezgajte, nece zvucnici nikad zvucati tako dobro preko pojacala iz HU kao sto ce zvucati kada se stave na standalone pojacalo, ja sam uvijek spajao svoje zvucnike preko pojacala, i prednje i elipse, a izgorit ce ako stavis neku zlj marku zvucnika sa "max 5000w" na prejako pojacalo, i naravno tjeras zvucnik ili pojacalo u clipping.
Jedan jedini put sam uspio spaliti elipsu na pojacalu, radila par mjeseci na radiu, GODINU dana na pojacalu, a ko se samnom vozao zna da je kod mene muzika 99% vremena pojacana do max, i opet je izgorila tek nakon sto je svirala 6 sati bez prestanka pojacana do kraja, i najbitnije na suncu, a taj dan je bilo 35 stepeni vani
Pokle, topla preporuka, ako mozes probati prvo kod nekon na pojacalu kako bi to zvucalo, iznenaditi ces se sta tvoji zvucnici mogu

P.S. Ne spajaju se zvucnici na pojacala samo radi glasnoce, ili basa, vec i radi kvalitete zvuka. Znatna je razlika kada pojacalo s 50% snage pogoni zvucnik nego kada je pojacalo na 90% svoje izlazne snage. Hint - clipping