Ja opet imam loše iskustvo sa karburatorom , pa zato mi se i ne svidja ideja sa istim ... Opet ostaje pitanje , da li je vrijedno toliko razlike u potrošnji i u performansama , jer se auto ipak koristi u svakodnevnici ...HuKa je napisao(la):kad se ustimaju dvogrli weberovi karburatori ili delotrovi nema problema (pola godine ga ja J*bavo po gradu gas gas i samo gas i nikad nista nije bilo) "samo" vise trosi i ide puno puno bolje...... imo ih ja na golfu 16v![]()
Leptirovi ti rade na slicnom principu ko karburatori samo sto je to "fini" tuning to jeste puno kulturnije izgleda i za razliku od karburatora koji su cista mehanika leptirovi su cista elektronika (to jest diznama koje ubrizgavaju gorivo upravlja elektronika) koja se moze pojacati sve zavisi od dizna kolko pusu i drugih stvari radjenih na autu..... e heto...to je to
Heheheheh dobar si :lol:HuKa je napisao(la):pa jbga sta da ti kazem mozda ja nisam kompetentan da to govorim posto sam ja uvijek imo svoje "furacko" auto i ono sportsko koje sam d*ko po grado .....al et ja kad sam sklopio auto...(to jest pomago majstoru, tad sam ucio)nisam imo nikakih problema.......sve dok ga nisam rasklopio i prodo karoseriju motor ostavio u garazu....auto je trosilo 30 l po gradu ali meni licno se isplatilo posto nikog nisam vidio u gradu ispred sebe
... e sad od osobo do osobe i od fin. situacije...