Član
ne znam, mozda nije vrijedno ni otvaranja teme, al koga zanima dujin motor čađo, i njegove ČARI - nek' čita
ii takodjer ako ko zna sta o ovome KAKO I STA , neka objasni
AKO se sjecate da je skoro razbijena duja zvana "ZELENGIJA" iz Lukavca
u njoj je bio motor 59 KW. 1.6 tdi
ALI..ONO ZBOG CEGA POKRECEM TEMU JESTE TO DA SAM SE DANAS ZNACI VOZIO U GOLFU 2 u kojeg je sad ubacen taj motor i opsti dojam je da ga ni jedan 1.9 TDI od 66kw -81kw a vozio sam ih, (mozda samo onaj PD od 96kw moze..al opet mozda
) pratiti..znaci gume su 15" i škripa je prva druga treca (na suhom i vrelom) asfaltu,
znaci nije mi jasno otkud onom motoru onolika snaga (jer 59 KW motor dvicin nema sanse da moze ici onako,kazem vam vecina 1.9 tdi nemoze onako ici, povlaci sa 1200 obrt i pali turbinu i uopste nema onaj zvuk ČVAK ČVAK
vec pri samo malo gasa lijepi za sjediste i proizvodi potpuno neobican zvuk..i)
ONO STO SAM JA NACUO OD "REKLA KAZALA" JE DA JE TAJ MOTOR "FRIZIRAN" TE DA SU UBACENI DRUGI KLIPOVI,Busene stubline, I DRUGA BREGASTA I da je GLAVA SPUSTENA ZA PAR mm..
INaCE NA NJEM JE ORIG. bosch pumpa, turbina , i dizne (sve od 59 KW),interkuler manji nego klasicni
a blok motora i glava motora ( s vana gledano su od obicnog dizela 86'g)
kao i mjenjac dizelski 5 brz
sad ..neznam kako ali zelengija je kupljen prije 5 godina sa takvim motorom i do dan danas nije motor radjen i otvaran...pri neznam kakvoj turaži ni trunke dima nema:icon_eek:
KAKO LJUDI :icon_question: tolika snaga , stalno turaza (znam lika sto ga je vozio i u sustini ono nemoš' ne poćerat , plus par ljudi je reklo da prelazi 200 KM/H i nakon one voznje danas , ja im vjerujem :icon_eek::icon_smile:
nije mi jasno kao prvo, kako je izvucena onolika snaga iz onih komplonenti, a kao drugo kako uslijed ovo 5 godina nije se sve to.. sje****....tj pokvarilo
kad su ti motori mnogo osjetljivi na turiranje?
eto ako ko zna sta, neka kaze (mislim ima kakvu informaciju ili slicno)
p.s znam da je clan GREEnDevil magistrirao na ovim motorima i iste te unistio
no ova azdaha od motora radi i dan danas
pa et..evo i slikica kako izgleda danas
ii takodjer ako ko zna sta o ovome KAKO I STA , neka objasni
AKO se sjecate da je skoro razbijena duja zvana "ZELENGIJA" iz Lukavca
u njoj je bio motor 59 KW. 1.6 tdi
ALI..ONO ZBOG CEGA POKRECEM TEMU JESTE TO DA SAM SE DANAS ZNACI VOZIO U GOLFU 2 u kojeg je sad ubacen taj motor i opsti dojam je da ga ni jedan 1.9 TDI od 66kw -81kw a vozio sam ih, (mozda samo onaj PD od 96kw moze..al opet mozda
znaci nije mi jasno otkud onom motoru onolika snaga (jer 59 KW motor dvicin nema sanse da moze ici onako,kazem vam vecina 1.9 tdi nemoze onako ici, povlaci sa 1200 obrt i pali turbinu i uopste nema onaj zvuk ČVAK ČVAK
ONO STO SAM JA NACUO OD "REKLA KAZALA" JE DA JE TAJ MOTOR "FRIZIRAN" TE DA SU UBACENI DRUGI KLIPOVI,Busene stubline, I DRUGA BREGASTA I da je GLAVA SPUSTENA ZA PAR mm..
INaCE NA NJEM JE ORIG. bosch pumpa, turbina , i dizne (sve od 59 KW),interkuler manji nego klasicni
a blok motora i glava motora ( s vana gledano su od obicnog dizela 86'g)
kao i mjenjac dizelski 5 brz
sad ..neznam kako ali zelengija je kupljen prije 5 godina sa takvim motorom i do dan danas nije motor radjen i otvaran...pri neznam kakvoj turaži ni trunke dima nema:icon_eek:
KAKO LJUDI :icon_question: tolika snaga , stalno turaza (znam lika sto ga je vozio i u sustini ono nemoš' ne poćerat , plus par ljudi je reklo da prelazi 200 KM/H i nakon one voznje danas , ja im vjerujem :icon_eek::icon_smile:
nije mi jasno kao prvo, kako je izvucena onolika snaga iz onih komplonenti, a kao drugo kako uslijed ovo 5 godina nije se sve to.. sje****....tj pokvarilo
eto ako ko zna sta, neka kaze (mislim ima kakvu informaciju ili slicno)
p.s znam da je clan GREEnDevil magistrirao na ovim motorima i iste te unistio
pa et..evo i slikica kako izgleda danas