Jbg, ja kad sam polagao vraćao sam iz druge u prvu dok se auto kreće, npr. idem prema ležećem 3ćom, oduzmem gas, vratim u drugu i isto bez gasa sve do ležećeg i ne stajem skroz nego onako auto se kreće 10km/h, prešaltam ga iz druge u prvu i lijepo pređem preko njeg.Ili nisi pazio kad si polagao ili se pravis budala ? Kada se zaustavljas na semafor ides npr. iz trece u drugu pustis kvacilo i auto samo smanjuje obrtaje do ler gasa jel da? Pritisnes kvacilo i prikocis do kraja. Bar je mene tako instruktor ucio..
Benzinca na manjoj brzini smijes prebaciti u prvu jer ga druga zna zagusiti dok dizel ima obrtni momenat da ga druga ne zagusi. Mene licno je tako instruktor ucio a pojma nemam kako je kod vas biloJbg, ja kad sam polagao vraćao sam iz druge u prvu dok se auto kreće, npr. idem prema ležećem 3ćom, oduzmem gas, vratim u drugu i isto bez gasa sve do ležećeg i ne stajem skroz nego onako auto se kreće 10km/h, prešaltam ga iz druge u prvu i lijepo pređem preko njeg.
A pitao sam te konkretno to za "dizel", jel to kod benzinca drugačije nešto, i benzinac kad oduzmeš gas koči motorom.
Ja ne vidim problem tu, ja to radim tako sto dosta usporim i guram mjenjac prema prvoj polako i on sam upane u brzinu i to samo ako je presporo za druge a krecem se