Misljenja o passatu 130 ks 4 motion

Misljenja o passatu 130 ks 4 motion

Član
pozz raja,sta mislite o ovom pasatu http://www.pik.ba/artikal/3254125/passat-1-9-tdi-4motion-96kw-130ks-4x4/ daje mi ga covjek u zamjenu 1 za 1 za moj audi a6,iz sarajeva je prodavac mozda ga neko i zna,nema sumnje da je audi klasa vise al opet lakse je ovog pasata prodati i jeftiniji je za odrzavanje jer ipak je to 1.9 motor.Gledao sam malo cjene u Njemackoj mog auta i ovog pasata i priblizne su skroz.Trazio sam mu neku nadoplatu ali on hoce samo 1 za 1,kaze da je sve uradio na autu servise i to.Mada nisam nesto za zamjenu al po mom misljenju lakse je passata prodati sa 1.9 motorom nego audija 2.5
hvala unaprijed na savjetima

Član
ja se ne bih puno dvoumio. Nekoliko prijatelja ima taj motor sa 96kw i odlican je, pokazao se extra dobro, mjenac 6 brzina isto tako bez problema. Sad jedino oko prenosa ne znam nesto specijalno, ali znam da jedan moj komsija ima isto 96kw i 4motion prenos i nikad nije imao niti jednog problema s autom, samo maf ga zezao jednom i to je to. Doduse odrzava ga u ovlastenom servisu, to puno znaci. Ne bih se dvoumio zato sto je nasa raja skepticna oko 2.5 motora, koliko god oni dobri ili losi bili. Moj savjet ti je da mijenjas, ali ima vjerovatno i drugih misljenja;)

Član
ja bi zamjenio samo bi ga prije odvezao u ovlašteni servis da ga malo pregledaju i naznaku stavio na pogon ako je sve u dure mjenjaj brate pila je to

Član
ArminM je napisao(la):
ja se ne bih puno dvoumio. Nekoliko prijatelja ima taj motor sa 96kw i odlican je, pokazao se extra dobro, mjenac 6 brzina isto tako bez problema. Sad jedino oko prenosa ne znam nesto specijalno, ali znam da jedan moj komsija ima isto 96kw i 4motion prenos i nikad nije imao niti jednog problema s autom, samo maf ga zezao jednom i to je to. Doduse odrzava ga u ovlastenom servisu, to puno znaci. Ne bih se dvoumio zato sto je nasa raja skepticna oko 2.5 motora, koliko god oni dobri ili losi bili. Moj savjet ti je da mijenjas, ali ima vjerovatno i drugih misljenja;)

hvala drug na dobronamjernom savjetu,pa najgore je to sto ljudi misle da ni jedan 2.5 motor nevalja ko ce seljacima objasniti da je ovaj od 132 kw motor dobar i pouzdan,a zna se da su probleme imali oni od 110kw i oni su puno jeftiniji al stas kad ima neupucenih,zato je tesko prodat ovaj 2.5,dok jbg zna se kolko se cjeni kod nas 1.9 motor.;)

George je napisao(la):
ja bi zamjenio samo bi ga prije odvezao u ovlašteni servis da ga malo pregledaju i naznaku stavio na pogon ako je sve u dure mjenjaj brate pila je to

po njegovom je sve u redu servisi odradjeni i ostalo,razmisljam jbg jer prvenstveno bi mjenjo jer ga je valjda lakse i prodati,uz neku manju doplatu bi odmah pristao ali nece tako.:icon_rolleyes:

tictac je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

hvala drug na dobronamjernom savjetu,pa najgore je to sto ljudi misle da ni jedan 2.5 motor nevalja ko ce seljacima objasniti da je ovaj od 132 kw motor dobar i pouzdan,a zna se da su probleme imali oni od 110kw i oni su puno jeftiniji al stas kad ima neupucenih,zato je tesko prodat ovaj 2.5,dok jbg zna se kolko se cjeni kod nas 1.9 motor.;)

Nije sto ja vozim 1.9 TDI al' se ne cijeni bez razloga .

Član
B.M - Floyd je napisao(la):
tictac je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Nije sto ja vozim 1.9 TDI al' se ne cijeni bezveze !
imam ja i a3 1.9 pa znam,idealan motor za nase uslove i za standarde:D

Član
ma jaro piaj ga mozes li ga odvesti u servis ili nekom poznatom majstoru, ako ti kaže mjenjaj onda mjenjaj... jer rijetko ti se sad kupuju motori preko 2.0 u takvim limuzinama prvenstveno zbog lakšeg održavanja i manje potrošnje a jače i netreba sve preko je luxuz ;) tako da ćeš prije prodati passata ako već hoćeš pare

Član
mirza_mali je napisao(la):
Provjeri zracne jesul unutra u tom passatu ;) i koliko je bio lupan oba prednja vani su bila ;)

ma preglado bi ja njega detaljno,auto je iz sarajeva a ja sam u tz,tako da bi iso da vidim auto samo ako definitivni odlucim da mjenjam,samo sam u nedoumici dali zamjeniiti dali bi ga lakse prodo ovog pasata nego audija,a i jeftinije je i odrzavanje.
Ko god ima misljenje sta bi uradio na mom mjestu neka pise :cool:

jos nesto,vidim da ni on nema bas musterija svaki dan obnavlja oglas a ima i podosta kako je na piku:icon_rolleyes:

Član
Meni je ovo sumnjivo da je baš u tako dobrom stanju. Volan je presvlačen, a sigurno je lupan i izletio air bag.

Ako ga mislis odma prodavati, onda mjenjaj, mada mislim da je to korak unazad, da je ipak razlika u cijeni, a tvoj mi Audi izgleda daleko ocuvanije od passata, sto se tice slika... Ako ti nije neka zurba, ako nije o glavu, moj ti je savjet da ne mjenjas, ipak ako si ga redovno odrzavao, znas sta vozis. A vala vise i taj vw i tdi, nije ni on svemocan, ima i on problema ko i sva ostala auta, moze te sluziti, a moze te i zaje*avati. A sto se tice prodaje, mislim da svijet bijezi od tog 4x4, zasto ne znam... A danas je tesko vrijeme za prodat uopsteno, mozda ces lakse prodati passata, ali opet ga moras dati po nizoj cijeni ako mislis za kes, i kad svedes racunicu, prodaces audija veoma jeftino... opet to je moje misljenje, ti znas svoju situaciju, potrebe i svoje mogucnosti....

Član
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
Ako ga mislis odma prodavati, onda mjenjaj, mada mislim da je to korak unazad, da je ipak razlika u cijeni, a tvoj mi Audi izgleda daleko ocuvanije od passata, sto se tice slika... Ako ti nije neka zurba, ako nije o glavu, moj ti je savjet da ne mjenjas, ipak ako si ga redovno odrzavao, znas sta vozis. A vala vise i taj vw i tdi, nije ni on svemocan, ima i on problema ko i sva ostala auta, moze te sluziti, a moze te i zaje*avati. A sto se tice prodaje, mislim da svijet bijezi od tog 4x4, zasto ne znam... A danas je tesko vrijeme za prodat uopsteno, mozda ces lakse prodati passata, ali opet ga moras dati po nizoj cijeni ako mislis za kes, i kad svedes racunicu, prodaces audija veoma jeftino... opet to je moje misljenje, ti znas svoju situaciju, potrebe i svoje mogucnosti....

pa vozo bi ga a i stavio bi ga na prodaju,ma moj audi je tip top al nema ozbiljnih ponuda samo zamjene evo vec 7-8mjeseci,hajd makar da nudi neko neko bas jeftinije auto uz neku pristojnu nadoplatu cak ni toga nema,samo neke kante uz neke mizerne doplate,prvenstveno bi mjeno da lakse izvucem pare,al kako kod moracu dobro izgleda spustiti cjenu :icon_rolleyes:

tictac je napisao(la):

pa vozo bi ga a i stavio bi ga na prodaju,ma moj audi je tip top al nema ozbiljnih ponuda samo zamjene evo vec 7-8mjeseci,hajd makar da nudi neko neko bas jeftinije auto uz neku pristojnu nadoplatu cak ni toga nema,samo neke kante uz neke mizerne doplate,prvenstveno bi mjeno da lakse izvucem pare,al kako kod moracu dobro izgleda spustiti cjenu :icon_rolleyes:

Ne ocekuj ni neke bolje zamjene za passata, isto ti je to, svako bi svoj auto da uvali za vecu vrednost da bi manje doplatio. Tako ti to ide.... Da sam na tvom mjestu ja bi pomalo spustao cijenu i cekao, ne bi zurio, obicno ko zuri zajebe se.... A moraces se dobro nacekati da bi izvukao kes..... i to je pitanje ili ili...

Član
tictac je napisao(la):

Ne ocekuj ni neke bolje zamjene za passata, isto ti je to, svako bi svoj auto da uvali za vecu vrednost da bi manje doplatio. Tako ti to ide.... Da sam na tvom mjestu ja bi pomalo spustao cijenu i cekao, ne bi zurio, obicno ko zuri zajebe se.... A moraces se dobro nacekati da bi izvukao kes..... i to je pitanje ili ili...

ma najgore sto i nema ozb kupaca,nije se ono problem dog kad neko ima kes,a i cjena je naspram drugih povoljna a nije ni fixna,jbg skonatacu sta je najbolje rjesenje:icon_rolleyes: