znate kako ja to rijesim,kod starog slabo grijanje skrrroooz u auta,a hvala bogu nemoze nabiti temperaturu ni na 50km...ali sa malo logike se moze i to rijesiti i ko npr.ujutru nema vremena da ceka da se razmagli sajba moze to rijesiti za par sekundi...
svako jutro neposredno prije kretanja na put(nemojte pola sata prije kretanja primjenjivati,nema efekta jer se sajba opet ohladi) ja uzeme kantu za zaljevanje i naspem u nju mlake vode i posipam po prednjoj i zadnjoj sajbi,prozorima i retrovizorima,zatim svu vodu svucem sa siberom(onaj gumeni hepek sto cige peru prozore na semaforu),sajbebudu ciste u roku od par sekundi..
ali pazljivo se primjenjuje i to morate paziti na:
-da voda nesmije biti vrela ili nedobog kljucala,jer vam moze ispucati sajba uslijed velike razlike u temperaturi tj. ona bi implodirala...znaci neka mlaka voda(oko 20-30 stepeni MAX)
-da to uradite prije samog polaska i obavezno posusite stakla(nemorate svaku kap pokupiti nego ono cisto da nebude mokra sajba cijlom povrsinom) jer bi se inace staklo ponovo ohladilo(na mokroj sajbi jos brze jer bi joj voda dodatno ubrzala hladjenje) i pocelo vam nakupljati kondenzat(magljenje)
-opet naravno upalite vruce puhanje u sajbu
-da ne psujete meni najmilije ako vam neuspije,pokusajte ponovo malo kvalitetnije