kupovina auta

kupovina auta

znaci polahko se pripremam za promjenu auta i ne bih da najebem kao sa ovim fiat puntom sto ga imam da se stalno kvari i tak to...
mozete dati prijedloge sta da uzmem da budem zadovoljan i sa jacinom a i sa izgledom u vrijednosti oko 10 000 KM ????
ja sam mislio peugeot 206 ili 307 al sad mi se vise svidja 307 i malo je veci od 206....
razmisljam o hdi motorima al sam cuo od jednog covjeka da se nisu dobro pokazali ,,,kaze da su benzinci skroz ok al dizeli ne pa da li je to stvarno tako? (volio bi da na ovo odgovaraju samo oni koju imaju vise iskustva sa tim motorima)
CUO SAM DA NEKI PEUGEOTI NEMAJU FAP FILTER KOJI JE SKUP ZA ODRZAVANJE PA ME ZANIMA NESTO VISE O TOME I KAKO PROVJERITI DA LI IMA ILI NEMA I STA TAJ KOJI NEMA IMA UMJESTO TOG FILTERA???
JEL TO FILTER OD GORIVA ?
i da li se sam cisti kao kod wv novijih vozila?
takodjer me zanima koliko jak dizel kupiti jer ovdje u bosni vecina prodaju 90 PS al mi to nekako malo pogotovo kad mu stavim siroke gume al u njemackoj ima 107 PS i 136 PS pa bi mi jedan od ta dva bolje odgovarao a jos me zanima prosjecna potrosnja svih ovih motora!????????

eto ljudi mozda je previse pitanja al sve me to zanima....nadam se da cete mi pomoci!!!
pozdrav

Član
206 i 307 ne bi poredio bas tu sigurno 307 bi bio najbolji izbor ja mislim da su se nesto zalili na 1.6hdi a na 2.0 hdi nisu e sad nisam siguran 307 sam vozio par mjeseci odlicna je bila 2.0hdi 100 i nest konja ne sjecam se tacno , a moj prijedlog do 10 000km je fabia starija linija u odlicnom stanju bi se mogla naci za te pare

c0d14c je napisao(la):
206 i 307 ne bi poredio bas tu sigurno 307 bi bio najbolji izbor ja mislim da su se nesto zalili na 1.6hdi a na 2.0 hdi nisu e sad nisam siguran 307 sam vozio par mjeseci odlicna je bila 2.0hdi 100 i nest konja ne sjecam se tacno , a moj prijedlog do 10 000km je fabia starija linija u odlicnom stanju bi se mogla naci za te pare

pa dobro ja sam rekao do 10 000 KM jer mogu i jeftinije dobiti 307 u extra stanju ako odem u njemacku i kupim ga i uvezem i platim porez i carinu jos se porez i carina malo smanji kad imas neku vezu.... a ovdje su cijene velike za to auto....

Član
Druze svaki dizel ima neku manu...

206 - zadnji most ( i dizel i benzin )
307 - ima taj FAP filter
VW TDI - turbina
opel - bosh pumpa
itd isl....
prema tome kupis sto ti se svidja i molis Boga da ti se ne pokvari

Lycan je napisao(la):
Druze svaki dizel ima neku manu...

206 - zadnji most ( i dizel i benzin )
307 - ima taj FAP filter
VW TDI - turbina
opel - bosh pumpa
itd isl....
prema tome kupis sto ti se svidja i molis Boga da ti se ne pokvari

a to je znaci to...bas ti hvala na odg...
a pitao sam jer mi stari ima wv i ima neki patrik filter koji se zaprlja i sam se ocisti a on da bi se zamijenio kosta 4000 KM al se 99,9 % slucajeva nemijenja.....
pa sam mislio da je to taj fap filter u peugeota isti... a de mi onda reci kako ljudi neki prodaju peugeot 307 i kazu da ta njegova serija nema tog filtera da li je to moguce???

Član
Sto se tice ta dva koja si spomenuo 206 ili 307...
Nije nijedan los,ali 307 je puno bolji...
Imao sam obadva sa razlicitim motorima,jedan je bio 2.0 HDI,a drugi 1.6 HDI.
NIjedan nije imao problema,samo sto je 1.6 puno,puno slabiji,pogotovo se osjeti na ubrzanjima. Moja ti je preporuka 2.0...ili bilo koji benzinac,samo nek nije mala kubikaza.

;)

_Adyyy_ je napisao(la):
NIjedan nije imao problema,samo sto je 1.6 puno,puno slabiji,pogotovo se osjeti na ubrzanjima. Moja ti je preporuka 2.0...ili bilo koji benzinac,samo nek nije mala kubikaza.

;)

jel ti taj 2.0 bio 90 konja ili vise??? koliko ti je trosio???
ja razmisljam o jacem motoru od 90 konja ....
al najvise bi bolio provozati necijeg 307 pa da se uvjerim u sve....

Član
imas 307 hdi bez fap filtera ali samo u verziji 2.0 90ks dok ovi od 110 i 136 imaju serijski fap. Meni se taj fap "zaprljao" vise nego sto treba i odveo sam auto u servis i to su ocistili u nekoj kiselini, evo skoro 3 god je proslo od tad i nemam nikakvih problema sa fap-om. Ja bih ti savjetovao da uzmes 307 auto je odlican (bar u mom slucaju) nisam imao nikakvih problema sa njim (u pitanju je 307 hdi 110 ks sa fap-om). Ako budes gledao 307 sa 110 i 136 ks sem na fap obrati paznju na plivajuci zamajac.

Član
Fap filter se razlikuje kod vw-a i puga. Kod puga je malo problematičniji. On otpušta tekućinu koja služi za čišćenje sustava katalizatora, te dovodi do smanjenja ispušnih plinova. Što se tiče motora, nemaju ga svi hdi motori u 307-ici. Koliko znam osnovne verzije, npr. 2.0 hdi ga nemaju. Taj motor je dobar i izdržljiv, također nema plivajućeg zamajca ali ga karakterizira visoka potrošnja. Iznenađujuća za jednog hdi-a.

307-ica se inače nije nešto posebno pokazala. Najmanje problema je imala s motorima, yebe je kao što naši ljudi kažu "struja".

206 je dosta bolji. Najbolji motori, 1.4 i 1.6 benzin i 1.4 hdi. Što se tiče zadnjeg mosta, to je inače boljka francuza, pogotovo vrijedi za 106,206 i 306.

Trebalo bi mi vremena da ti pojasnim o čemu se radi, samo ću reći da je zadnja faza raspada mosta kada ti zadnji točkovi stoje ovako /-------\.

Odvedi auto kod dobrog majstora da pregleda zadnji most...

galebu2 je napisao(la):
imas 307 hdi bez fap filtera ali samo u verziji 2.0 90ks dok ovi od 110 i 136 imaju serijski fap. Meni se taj fap "zaprljao" vise nego sto treba i odveo sam auto u servis i to su ocistili u nekoj kiselini, evo skoro 3 god je proslo od tad i nemam nikakvih problema sa fap-om. Ja bih ti savjetovao da uzmes 307 auto je odlican (bar u mom slucaju) nisam imao nikakvih problema sa njim (u pitanju je 307 hdi 110 ks sa fap-om). Ako budes gledao 307 sa 110 i 136 ks sem na fap obrati paznju na plivajuci zamajac.
plivajuci zamajac mozes li to malo detaljnije objasniti jer se nerazumijem bas u te stvarcice...????
i jel nijedan od 90 PS nema fap filtera ?

Član
cogent_boy je napisao(la):
_Adyyy_ je napisao(la):

;)

jel ti taj 2.0 bio 90 konja ili vise??? koliko ti je trosio???
ja razmisljam o jacem motoru od 90 konja ....
al najvise bi bolio provozati necijeg 307 pa da se uvjerim u sve....

Bio je 79 Kw ,to je 107 KS,trosio minimalno 6.5 Litara,a max 11...tako mi pokazivalo,iako ja ne vjerujem,znam kako je kad sipam..mislim da je prosjek oko 7,5 lit...

Ja bi ti rado pomogao,ali ga sad ne vozim...
Presao sam na puno starije auto i prezadovoljan sam!!!

Btw...da napomenem i ovo...sto se tice odrzavanja nemas problema,cijene jesu malo vise,ali sve podnosljivo.

Član
Drug kao prvo pezoi nisu losa auta ;)..Ipak se kvare kao i ostala auta :icon_smile:
Turbine su problematicne u tim novim 307micama i u renolima sa dci motorima:icon_rolleyes:
savjet bi bio da uzmes kakvog golfa4,passata ili audija ;)
nije sve u izgledu :cool: