Koncept Rimac na sajmu automobila u Sarajevu!

Koncept Rimac na sajmu automobila u Sarajevu!

Član
Nakon višemjesečnih pregovora organizator sajma potvrdio je informaciju da Rimac Concept One, nastupa na Sarajevskom sajmu automobila i prateće opreme 2012 koji će se održati u Olimpijskoj dvorani Zetra od 21.06. – 24.06. Da podsjetimo, u Svetoj Nedelji pokraj Samobora okupila se ekipa entuzijasta i napravila ekskluzivni supersportski automobil na struju. Auto čije se performanse mogu mjeriti sa najjačim benzincima ima 1088 konjskih snaga, od 0 do 100 stiže za 2.8 sekunde, a najveća brzina je 305 km/h. Kapacitet baterije je 92 kWh, što bi značilo da umjerenom vožnjom sa Concept One-om možete preći 600 km.
Još jedna specifičnost Concept One-a je što ima četiri motora, a svaki motor zasebno upravlja svakim točkom. Na taj način dobiva se All Wheel Torque Vectoring, a to će pružiti jedan potpuno drugačiji doživljaj vožnje. Rimac Automobili ne planiraju masovnu proizvodnju, već se okreću manufakturi i proizvodnji 10 do 15 komada godišnje. Svaki automobil će biti rađen po željama kupca, a prvi primjerci već su prodani članovima kraljevske porodice u Abu Dabiju. Cijena ovog automobila se kreće između pola i milion eura.
Prvo predstavljanje i svjetska premijera automobila bilo je prosle godine 13.09.2011. na sajmu automobila u Frankfurtu IAA - prije toga je cijeli projekt bio drzan u tajnosti., nakon toga pojavili su se na sajmu luksuznih automobila Top Marques Monaco u aprilu ove godine gdje su stigle prve prednarudžbe za automobil. Prije posjete našem glavnom gradu Concept One se izlaže prvo na Concorso d’Eleganza Villa d’Este od 25.05.-27.05.2012 a zatim nastupa u paradi posebnih automobila prije 24 sata Le Mans utrke, od 15.06. do 17.06. nakon čega direktno putuje za Sarajevo a potom automobil ide u Graz na izložbu u muzeju.

„ Po prvi put građani Sarajeva i šire regije biće u mogućnosti vidjeti uživo ovaj superautomobil a najveće zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da smo ime našeg grada uspjeli uvrstiti među najprestižnije sajmove automobila na kojima je do sada Concept One prisustvovao” , izjavio je direktor sajma Madžid Jažić.

Uploaded with ImageShack.us

Član
E vala super da se i to vidi, jos kad bi nagovorili ovog gospodina iz Sarajeva da doveze svog FF-a da i njega vidimo :icon_biggrin:

Član
kavaz je napisao(la):
E vala super da se i to vidi, jos kad bi nagovorili ovog gospodina iz Sarajeva da doveze svog FF-a da i njega vidimo :icon_biggrin:

Potvrdjeno je i to, Ferarri ce biti parkiran u dvorani sve dane sajma ;)

BHT Ovisnik
bas taj vikend imam svatove :icon_sad: mogao bih tek 23-og predvecer kada sumnjam da ce vec biti gotovo sve...
od koliko sati ujutro ce biti otvoreno da bar ranije pođem na put pa da svratim:icon_biggrin:

Član
Extra :cool:

Probaj GT-Ra dovuci tamo nekako, meni zanimljivi od svih Ferrarija. Vidio sam ga vec, al da nisam, to je stroj :D

Ako dovuces GT-Ra stavi ga negdje blizu izlaza jer cu ga ukrasti , ja cu mu se zakacit na felgu pa il ce mi dati felgu il GT-Ra

Član
Ma takvi auti se kod nas ograde na najmanje 2 metra necim da ih niko ne moze ni dotaci :icon_biggrin:

Po mogucnosti kakvom staklenom ili providnom povrsinom, tako bar rade na velikim Eu sajmovima.

Tamo ne ogradjuju GT-Ra jer je "normala" ali Veyrone i slicne osiguraju ponekad.

Član
VR6Boki je napisao(la):
Ma takvi auti se kod nas ograde na najmanje 2 metra necim da ih niko ne moze ni dotaci :icon_biggrin:

Po mogucnosti kakvom staklenom ili providnom povrsinom, tako bar rade na velikim Eu sajmovima.

Tamo ne ogradjuju GT-Ra jer je "normala" ali Veyrone i slicne osiguraju ponekad.

Upravo tako Boki, Concept One ce biti jedini automobil na sajmu koji ce biti ogradjen pleksi ogradom u visini pola metra, za sta smatram da je jako razuman zahtjev od kompanije Rimac.