Član
Oprostite ako sam profulo mjesto gdje sam stawio temu , treba mi objasnjenje kakva je razlika izmedju "kilometar sat" benzinca i dizela u golfa 2 ?? i dal moze od benzinca na dizela isto ima 2 djeka
hvalla
hvalla
ArminM je napisao(la):ako mislis samo na brzinomjer,a nadam se da mislis,onda da ti kazem da nema nikakve razlike,osim ako jedan ne mjeri recimo do 200 a drugi do 220,,ili ako na jednom ima i mjerac predjenih kilometara,a na drugom nema,,uglavnom pase to,,a u slucaju da si mislio na kompletnu instrument tablu,sa svim pokazivacima onda tu ima puno promjena,na toj dizelovoj imas lampicu grijaca,na benzincu nemas,ako je stavis od benzinca na dizel onda nemas grijaca i tako te stvari,ali sve ovo sto sam napisao otpada ako i na jednoom i na drugom satu nije isti broj dzekova,
evo ti jedan primjer,kod mene je golf I benzin,instrument tabla jedan dzek,,ima brzinomjer na njoj,obrtomjer,gorivo temperatura,zmigavci,dugo kratko svjetlo,ulje,,sve to ima moj prijatelj kad prebaci na svog keca dizela,samo mu fali lampica grijaca,,eto nadam se da sam ti pomogao,,ako treba jos sta tu sam![]()
GreenDevil je napisao(la):odgovara taj sat i na dizela ali nemas na njemu lampicu grijaca i nece ti radit obrtomjer
MawiGenius je napisao(la):GreenDevil je napisao(la):odgovara taj sat i na dizela ali nemas na njemu lampicu grijaca i nece ti radit obrtomjer
pa ako mi je prije radio obrtomjer i sad na ovom satu ima obrtomjer sto nece radit??
ArminM je napisao(la):druze i kod benzinca ide preko alternatora,,radit ce obrtomjer,provjereno vec![]()
ado_89 je napisao(la):ArminM je napisao(la):druze i kod benzinca ide preko alternatora,,radit ce obrtomjer,provjereno vec![]()
zar ne ide preko bombine?
ArminM je napisao(la):ado_89 je napisao(la):ArminM je napisao(la):druze i kod benzinca ide preko alternatora,,radit ce obrtomjer,provjereno vec![]()
zar ne ide preko bombine?
moze i preko bobine,ali ovdje je rijec o golfu,kod golfa ide s alternatora,ovo kazem zato sto sam se skoro susretao s tim,ni ja nisam imao obrtomjer,i kupio sam sat sa obrtomjerom,pa smo spajali,kod mene je vec izvucen kabal,i ide sa alternatora,,ali ima slucajeva kad ide i sa bobine,kod opela recimo,vecinom sa bobine![]()