K: balans stangu za seat ibizu 1.4 1999 godina

K: balans stangu za seat ibizu 1.4 1999 godina

Trazim i ja za Ibizu ,al 2001. godiste,necu da otvaram novu temu jer mi nije hica,al eto ubacit cu se ovako u Igijevu temu,nadam se Igy da nema ljutnje ;)

IGY

Član
mirza mislim da mi pase i od golfa 3 isto 1.4 i pola takodze 1.4 ali nadam se da ce se ko strucniji javiti :)

erle ne smeta mada mislim da su nam iste

Član
samo ne znam na sta cete je zasarafiti. imate li uopste otvore na lafetama. ja koliko znam 1.4 nema mosta na sta cete je dole zasarafiti. prvo to pregledajte pa onda trazite. da ne date na kraju pare bezveze.

IGY

Član
imam je gdje zasarafiti, jer kod mene je bila no neko je skinuo, mora biti mjesto predvidzeno za to

moze se zasarafiti,sve se pravi na isti kalup,otvori na mostu,lafetama...samo su ti potrebne dvije gumice balans-stange,stabilizatori,i one dvije uske sto vezu b.stangu za most

IGY

Član
Aldine jel mi pase ova od dvice i od kojeg mi auta jos odgovara da se malo zadam da to potraztim

Imam je ja vec na autu,samo savila se pa ne mogu uradit ni optiku kako treba,tako mi bar rece cojek kod kojeg sam je isao radit.

Aldine ako znas reci usput jel pase ista na moju i igijevu ibizu?

99% odgovara... radi se o razlicitim duzinama (siri-uzi ovjes) ako TDI hoce neka je da na probu pa cemo je montirati...pase i od trice,samo malo je deblja,jaca,pa ti trebaju njene gumice i stabilizatori,veci fi nego u dvice (koliko se sjecam 12 i 14mm)

erol_brcak je napisao(la):
Imam je ja vec na autu,samo savila se pa ne mogu uradit ni optiku kako treba,tako mi bar rece cojek kod kojeg sam je isao radit.

Aldine ako znas reci usput jel pase ista na moju i igijevu ibizu?

veliki udar potreban da se ona savije (jer je elasticna)...ako je savijena (zavisi na kom mjestu) neznam kako onda uopste stoji fiksirana,onda ti je ovjes napregnut,bolje ti je bez nje dok nepostavis ispravnu...kad postavimo Igy-jevu javimo ti 100% jel' ok

Udar je bio prilicno jak,tocak desni bio namotan u desno i tako sam se tockom zapuco u passata,lafet se savio,poluosovina napukla i jos je neke stete bilo ne sjecam se vise,znam da sam imao problema kasnije u pm,stanga se svako malo odspajala od lafeta,pa je to mehanicar nekako improvizovao tako da vise ne spada ali umjesto da bude lufta jedno 2-3 cm izmedju stange i lafeta ,stanga sad nalijeze na lafet,sto znaci da je ocito na nekom mjestu deformisana.