jel more vako UPDATE

jel more vako UPDATE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
moram napraviti kutiju za subwoofere koji su spojiti na komp,
zanima me smijem li staviti woofere u kutiju da su okrenuti jedan nasparam drugog,bili trebo jedan niže postaviti da nisu u istoj visini,ili praviti neku pregradu,jer kontam kad wooferi rade da se neće oštetiti od pritiska koji stvaraju...

Putovanja.ba
Administrator
RE: jel more vako

Pa stavi pregradu i cao :icon_biggrin:

A koji su zvucnici u pitanju?

Član

Mozes staviti tako ali stavi pregradu, jer se zvuk odbija od ledja kutije, stvara pritisak i izbacuje ga na port... pa kad bi stavio dva jedan naspram drugog dobio bi sigurno neki medju pritisak i sigurno neki zvuk nidje veze... Sto ne pravis klasicnu kutiju, da su ti zvucnici za prednjem panelu???

Član

Bekir_SA je napisao(la):
Mozes staviti tako ali stavi pregradu, jer se zvuk odbija od ledja kutije, stvara pritisak i izbacuje ga na port... pa kad bi stavio dva jedan naspram drugog dobio bi sigurno neki medju pritisak i sigurno neki zvuk nidje veze... Sto ne pravis klasicnu kutiju, da su ti zvucnici za prednjem panelu???

a nebi to bio on kad nebi nesto naopacke okreno :lol:

Član

0g1 je napisao(la):
Bekir_SA je napisao(la):

a nebi to bio on kad nebi nesto naopacke okreno :lol:

:lol:

nemam gdje staviti klasičnu kutiju :lol:
sto od kompjutera sam sam pravio,ali napravio nešto specijal :lol:
pa ispod stola ima mjesta samo za noge sjedi se u fotelji to ti dođe ko
da sjediš u autu normala nemeš niš staviti pod noge jedino između stola i zida da se ubaci kutija vaka ko što samnacrto :lol:
prodo sam subwoofer sad moram uzeti nešto drugo konto sam dva manja neka...

Član

a jel moze mozda ovako???

nacrtup2.jpg

Član

pročito sam negdje da ljudi stavljaju u kutiju na cjev od porta ono koljeno
plastično jel ko to oprobo kakv je efekat ?
ako nađem koljeno oprobaću :lol:

Član

Trozic je napisao(la):

ma stavi ruku stace ti koljeno :lol:

Putovanja.ba
Administrator

Trozic je napisao(la):

?

2892-1_prod_large.jpg

Član

imam neke zvučnike SAL BC 165 75WAT 4 Ohm 45-19000 Hz
,htio bih im napraviti kakve kutije to bi mi bili u 5.1 sistemu zadnji zvučnici još bih dodao na njih srednjotonce imam neke od LGa i visokotonce,ne radi se o skupim kompomentama ali dobro je za početak biće nekad bolje,a inače fino sve svira...
Sad me zanima da li postoji neki program za PC ili nešto slično kako bi se moglo izračunati kutija za ove SAL zvučnike,nisam baš dobar sa matematikom pa ako ima kakv način da se to može izračunati a da nije zahebano :D
i da taj 5.1 je u kući (ne u autu) :lol:

ako ko zna nek brzo odgovori materijal za izradu kutija čeka šteta da propada :lol:

Član
Bekir_SA je napisao(la):
Imas bass box, ali moras znati parametre zvucnika...

jeli to ona skala ili kako već imam ja to došli su papiri uz SAL zvučnike ima sve piše i imaju te skale kako već

EDIT
tnx za program Bass box 6 PRO
http://www.btmon.com/Applications/Windows/BassBox_Pro_v6.0.18_speaker_enclosure_design_program.torrent.html

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.