iskustva moja tv dva stb uredjaja jedan je uzet naknadno problem ?

iskustva moja tv dva stb uredjaja jedan je uzet naknadno problem ?

Član
kako pobrisati podatke iz kupljenog stb motorola i da se ubace moji nece preko fabrickog reseta pokusao sam imali ko kakav prijedlog?

Ako si kupio od nekog drugog, na piku, na pijaci, a nisi od telecoma, nacina nema. Oni iz office-a moraju unijeti MAC adresu novog uredjaja za tvoj korisnicki racun. Druga stvar je sto moraju povecati propusnost na parici da bi mogao imati dva STB-a, a i to moraju prvo ispitati paricu da bi ti mogli ponuditi uslugu. Prodaj to pa se onda prijavi za drugi STB kod njih ;)

Član
hvala puno ali mora postajat nacin da se resiver vrati u prvobitno stanje i ima par ljudi koji nisu prijavljivali u telecomu imali resivere tj uzeli na crno i gledaju tv bez frke

Član
nema djabe ni u babe, a kamol kod telekoma :lol: :lol:

stb se pusta preko mac adrese... tako da... ako skopcas 2, bez da povecaju propusnost, imas slideshow ukoliko upalis oba stba, i net brzine 5kilobajta :D ili dobra "veza" u telekomu, pa moze sve, i da ti optiku do stana pruze :p

po logici trebala bi ti dva identicna uredjaja (marka i tip) i onda da kopiras sw iz jednog u drugi, s tim da u uredjaju izmijenis MAC, ili da MAC kloniras preko rutera i onda spojis 2 stb, s tim da bi pozeljno bilo da koristis ili jedan ili drugi radi protoka,,,,,,

e sad, ja sam ganjao nesto drugo ali nisam stigao fino postimati sve, naime, moze se nastimati da gledas programe i preko racunara, pomocu vlc playera ili nekog slicnog, jer u sustini stb i mjenja kanale tako sto mjenja ip, e sad na vlc (kao i bilo koji drugi player sa podrskom streaminga) uneses IP od zeljenog kanala i gledas, s tim da moras ispodesavati svoju LAN karticu i MAC adrese kako bi bila u opsegu onih kojima pripada stb,,,

na maxtv dobar dio hrvata je provalio foru kako ide, ali kod nas malo teze, ja sam pokusao na mtelu malo ali bezuspjesno

Član
hvala ti druze puno znas sta ima par ljudi sa razlicitim stb npr stariji su motorla i noviji albis ali radi samo ja neznam kako da ga vratim u fazu prije ucitavanja mac i podataka o useru i pass a jesil probao preko vlc? gdje iscitat ip i kako podesit?