imali razlike ? woofer

imali razlike ? woofer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
imali razlike kad se okrene woofer naupacke znaci magnet vani kutija je kompresija znam da se mora + i - okrenuti znaci + je - - je + to znam samo me interesuje kako bolje udara normala ili okrenut ili je to isto

Semaitalian je napisao(la):
imali razlike kad se okrene woofer naupacke znaci magnet vani kutija je kompresija znam da se mora + i - okrenuti znaci + je - - je + to znam samo me interesuje kako bolje udara normala ili okrenut ili je to isto

Valjda je bolje kad se stavi lice prema vani,tj. magnet u kutiju...jer nisu dzaba ljudi stavili lice zvucnika,okrenuli bi ga da je bolje...ima to cini mi se nekakve veze sa Volumenom kutije,neznam ti tacno reci...dobit ces sigurno dobar odgovor ako ti budu citali Igy,eddo,bekir ili koji drugi glazbenjaci temu...ja ovo sto znam reko sam..pozdrav italiano;)

Član
dobijes vecu litrazu kutije.......ali ako vec pravis kutiju racunaj da ti zvucniki stane normalno..... ;)

HVALA TI I JA SE NESTO KONTAM UZEO SAM NEKU NOVU MUZIKU PA MI JE LUD OVAJ MAGNET U OVOG PIOONERA 2000W I KUTIJU SAM NAPRAVIO KOPRESIJA NIJE NI MALA NI VELIKA JA MISLIM DA JE TAMAN

marko_v je napisao(la):
dobijes vecu litrazu kutije.......ali ako vec pravis kutiju racunaj da ti zvucniki stane normalno..... ;)

MOZE MENI WOFER STATI U KUTIJU SAMO ME INTERESUJE JELI JACE ILI SLABIJE ILI JE TO ISTO

Početnik
ako hoces jace promjeni kutiju i napravi bass reflex, ali pazi kad budes radio kutiju jer bass reflex kutija ako se promasi moze da ne svira kako treba cak i zvucnik moze da strada...

Član
nije mislio da moze ili ne moze stati, nego da kod proracuna litraze kutije, racunas za "normalno" postavljen woofer...

znam kutija je dovoljno velika treba mi samo informacija kako bolje zvuci okrenuta membrana ili magnet prema vani

IGY

Član
pa najbolje ti je da probas
bez probe nezns nista
stavi ga obrnutom, pa poslusaj, stavi ga normalno pa poslusaj
obrunot dobije mozda 2l volumena u kutiji i moze dublje svirati, mada nemora znaciti ako si recimo vec fulio dimenziju kutije
sve je to stvar prakse, pokusaj pa javi rezultate

valja kutiju sam napravio doljna je 90 sa 60 prednja je 60 i zadnja je 60 pa sam napravio trokut kutiju odvojio sam ih tako da nisu zajedno sad neznam koliko ima tacno litara al ja mislim da je dovoljno velika

Član
A stavi ih naopako ako ti prostor u gepeku nije bitan , zanimljivije izgleda :cool:

Ako ti bolje sviraju kad su normalno okrenuti onda smanji malo volumen kutije i okreni ih naopako, mada si trebo bassreflex kutiju za te woofere uradit dobio bi i na jacini i na dubini zvuka a i magus to moze fino potjerat zato treba proracunat kutiju :cool:;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.