far sa lećom i obična h7 sijalica

far sa lećom i obična h7 sijalica

Član
U prilici sam da kupim farove sa lećom od gti golfa 5, za početak bi stavio sijalice h7 iz postojećih farova a kasnije rokno i xenon, ineresuje me na šta će to ličiti? :D mislim nebi to dugo potrajalo ali za prvu ruku :D

Prvo hoćel to biti vožiljivo tj vidljivo....i na kraju krajeva da li može

Ako neko ima sliku, informaciju... stvar je hitna :D

Član
Ja sam imao neko vrijeme na golfu doduše na aftermarkt faru sa sočivom i vidljivost je bila katastrofa kasnije sa xenonom sve OK ;)

kako mislis na sta ce liciti? pa svijetlit ce isto kao i na obicnom faru ako ne i bolje iako je obicna sijalica..

a ta sociva u aftermarket farovima i nisu neka sreca, snop je jako los, bar u onim sto sam ja vidjao, mada bilo je i ok slucajeva..

Član
Svjetlit će ti isto...pa imaš XY auta koji imaju sočiva u farovima sa halogenom sijalicom (Audi A4,BMW itd)

Jedino ako ti je bixenon far taj što kontaš, onda nemoj uzimati...ima onaj jedan lik iz Kalesije prodaje takve farove...ko ih uzme hoće se ''usrećiti''...uff :D:D:D

Jel u taj far sa sočivom što hoćeš da uzmeš ide D2S ili H7 sijalica?

Usput rečeno ja evo prije 5 minuta usao u kucu,stavljao na jednog Golfa 5 set sa H7R sijalicama...definitivno razlika izmedju klasične i R se osjeti itekako...ne rasipa svjetlost a extra vidljivost...4300K

Član
Ovo su helini farovi sa h7, ma ja sam viđao recimo oktavije sa lećom a imaju halogenu sijalicu al opet nisam bio siguran, pa mi je trebala info iz prve ruke ovako.

Lexillium

Vidio sam i te farove misliš da je slaba sreća sa tim farovima, zar se nemože tu šta iskoristiti...