Član

Malo ko zna da je upravo Daimler finansijski pomogao Teslu kada je američkoj kompaniji ponestalo novca 2009. godine. Zauzvrat, nemačka kompanija je dobila 4,3 % udela u proizvođaču električnih automobila.
Kako bi adekvatno “unovčio” izbavljenje Tesle iz finansijskih problema pre 4 godine, Daimler je dobijao elektromotore i baterije za Smart ForTwo ED i uskoro dolazeći Mercedes B klase Electric Drive. Međutim, sada Daimler želi nešto više od pukog pristupa komponentama elektroautomobila.
“Rekao sam svojim ljudima da idu do Tesle i potraže nove poslovne prilike za zajedničku saradnju. Želimo više kooperacija”, izjavio je Bodo Uebber, šef finansija Daimlera.
Za nas, ovakva informacija može značiti ili da dolaze novi električni automobili iz Mercedesa i Smarta, ili se nemačka kompanija priprema za kupovinu većeg udela u Tesla Motorsu.
Možda će u pitanju biti i potpuno preuzimanje, što je i sam Elon Musk nagovestio početkog godine, rekavši da Tesla neće još dugo moći opstati sam na tržištu ali da neće prodati kompaniju dok svetu ne ponudi priuštivi električni automobil za široke narodne mase.