sta sve nije dolazilo kod mene a joj,jednom su kolege otvorile komp a iznutra nagrnule bubasvabe nekakve,dva mjeseca su trjebljene iz servisa hehehe, i to bas dosao kao nece nesto......mirza_mali je napisao(la):zen3dom je napisao(la):mirza_mali je napisao(la):mozes ti imati napajanje na ploci da vrte ventilatori i da gore lampice ali ako je izgorio 4 zilni izlaz onda nema slike to mi se sto puta desilo na poslu iz cista mira zna izgoriti, to ti je djek znaci kao kocka do procesora 2 zute 2 crne i tu ako nema slike gori ti lampica od hdd-a crvena ventilatori vrte svi ali nema pobude tj nebaci sliku na monitor tu u vecini slucajeva kondenzatori na napojnoj stradaju.
to je ustvari napajanje procesora kolegaprespoji sa obicnog napajanja za hdd i optike 12V dovedde 2x i mase 2x i farcera, ako je to problemcic, mada je preporuka novo napajanje uzimati....
sto se tice kondenzatora popuno si u pravi, boljka svakog elektronskog uredjaja, jebeni elektrolit......![]()
smrt mi dodju prljave masine nemozes ocima vjerovati sta je navuklo unutra kazu ljudi stalo nesto samo kad covjek pogleda od pregrijavanja sve i jedan se napuhao na ploci letkon u ruke i po 14 kom iz cuga zamjenitit:lol::lol::lol:
panajotis je napisao(la):Jesi pitao komsije da ti poguraju malo komp niz sokak , mozda upali![]()
zen3dom je napisao(la):sta sve nije dolazilo kod mene a joj,jednom su kolege otvorile komp a iznutra nagrnule bubasvabe nekakve,dva mjeseca su trjebljene iz servisa hehehe, i to bas dosao kao nece nesto......mirza_mali je napisao(la):zen3dom je napisao(la):mirza_mali je napisao(la):mozes ti imati napajanje na ploci da vrte ventilatori i da gore lampice ali ako je izgorio 4 zilni izlaz onda nema slike to mi se sto puta desilo na poslu iz cista mira zna izgoriti, to ti je djek znaci kao kocka do procesora 2 zute 2 crne i tu ako nema slike gori ti lampica od hdd-a crvena ventilatori vrte svi ali nema pobude tj nebaci sliku na monitor tu u vecini slucajeva kondenzatori na napojnoj stradaju.
to je ustvari napajanje procesora kolegaprespoji sa obicnog napajanja za hdd i optike 12V dovedde 2x i mase 2x i farcera, ako je to problemcic, mada je preporuka novo napajanje uzimati....
sto se tice kondenzatora popuno si u pravi, boljka svakog elektronskog uredjaja, jebeni elektrolit......![]()
smrt mi dodju prljave masine nemozes ocima vjerovati sta je navuklo unutra kazu ljudi stalo nesto samo kad covjek pogleda od pregrijavanja sve i jedan se napuhao na ploci letkon u ruke i po 14 kom iz cuga zamjenitit:lol::lol::lol:
Lija je napisao(la):panajotis je napisao(la):Jesi pitao komsije da ti poguraju malo komp niz sokak , mozda upali![]()
hah ja bas konto pitat jel probo na guranje...![]()