BaXRS4 je napisao(la):
na offroad putevima, allroad će posramiti i popeti se gdje neće 80%+ džipova, ja sam ih imao 9, tako da iz iskustva govorim. A allroad Audija koristiti za divlji teren trebaš imati dubok džep, kao za svako primium vozilo. Stavi na njega zimske terenske gume( ne cestovne) i možeš gdje mogu planinske koze.
Potpis na ovo... Zela nisi u pravu slazem se sa baxom i sam sam se uvjerio jer sam zadnjeg allroad-a vozio na ljetnim gumama, bio je kraj zime i nisam htio kupovati zimske ali je jos bilo snijega i namjerno sam isao testirati kako to i sta ide i vjeruj mi da nisam nigdje stao a nije problem da pokazem kuda sam se penjao
Sto se tice allroad-a vec su ti dosta toga rekli. Kao prvo da kupis dobar Allroad primjerak moras dati malo vise para. Pretpostavljam da te zanima diesel, 2.5TDI, ali i taj trosi preko 10 litara jer je sam auto tezak oko 2300kg... Ja sam imao dva allroad-a oba su bila 2.7T, bi-turbo, 250KS i taj motor je puno puno bolji od 2.5TDI al iskreno puno trosi..ako njega kupis onda plin obavezno
Ne mozes mu uzimati profil gume kakav hoces prije svega jer je quattro i trazi da su mu sve gume iste a i ima odredjenu dimenziju.. Kad su 17'' u pitanju ide 225/55 R17 koju je tesko naci i skupa je guma ko sam djavo. Kad je 16'' onda su 215/65 cini mi se itd... i ne mozes stavljati sad neke ''kamionske'' na njega
Odrzavanje JESTE skupo..jako skupo. Svaki jastuk kosta oko 500 eura (vjesanje mu je na jastucima i zato ima 4 nivoa visine od 142mm pa sve do 209mm (X5 je visok 185mm) ), gume su skupe, disk plocice originalne 4 sam ja platio 450 eura itd itd....Znaci dosta skuplje od odrzavanja obicnog A6
Veliki servis se radi kao i kod svakog auta ne znam koliko km tacno treba da predje al je takodje jako skup. I mali servis dosta kosta jer treba dobro ulje u to auto da se sipa i ide ga puno itd
Sto se tice udobnosti.. Poprilicno je udoban ali i tvrd i mora biti tvrd jer ne bi bio stabilan na cesti da je mekan i da se ljulja. Dobro lezi na cesti al je jako dug i masivan pa se treba navici na njega i mislim da svi imaju ESP tako da si poprilicno siguran jer tako velik i tezak auto ako pobjegne na cesti niko ga nece uhvatiti sigurno. Kao sto vec rekoh imao sam 2.7T i ta masina je bas jaka i auto je poprilicno brz. Ja sam ga 0-100 uspio nagurati za 7 sekundi a maksimalnu brzinu nisam ni testirao al siguran sam da 240 ide bez problema..200 mu je sad pa sad mada to tebi nije ni vazno
Sto se tice offroada on nije za toga! Ne zbog pogona (pogon te nece iznevjeriti) nego zato sto je skup auto i nije mu vjesanje pravljeno za nesto tako. Al ti si vec napisao da ne vozis puno po makadamu i po tim terenima tako da mu to malo vozanja nece skoditi i naravno da neces morati ici na servis nakon svakog izlaska s ceste. Ispod auta ima dosta zastita pa ako ga gdje zakacis neces nista otkunuti itd...
Ima se tu jos sto sta pisati pa ako te sta zanima pitaj. Zakljucak je da je taj auto skup za odrzavati ali ko voli nek izvoli ja bi rado kupio jos kojeg