nermin suljagic je napisao(la):neznam druze ja bi razmislio....rijedak je to motor i tesko je sa dijelovima...OK ovak 2.8 on je slican VAG VR6 motoru i ima dosta primjene istih dijelova sa VR6....al ovaj 2.6...hmmm....
:icon_rolleyes:
2FAST je napisao(la):Da ne otvaram novu temu koje ulje bi trebali sipati u ovakav motor ove kilometraže?
BaXRS4 je napisao(la):V6 2.6 150hp, redovan servis, normalno je da na 10000km uzme 1l ulja, i garantiram milijun kilometara, nepoderiv motor.
nermin suljagic je napisao(la):neznam druze ja bi razmislio....rijedak je to motor i tesko je sa dijelovima...OK ovak 2.8 on je slican VAG VR6 motoru i ima dosta primjene istih dijelova sa VR6....al ovaj 2.6...hmmm....
Ako nije problem da nabrojiš djelove, jer koliko znam, 95% djelova je različito.
BaXRS4 je napisao(la):2FAST je napisao(la):Da ne otvaram novu temu koje ulje bi trebali sipati u ovakav motor ove kilometraže?
U mom se trenutno nalazi Selenia Racing 10W-40, Audi A6 V6 2.8, preporučeno od strane osobe koja je bila dugogodišnji audijev inženjer, prešao sam na ovom ulju 8k i za sada se pokazalo puno bolje od Mobil1 i Castrola.
nermin suljagic je napisao(la):BaXRS4 je napisao(la):V6 2.6 150hp, redovan servis, normalno je da na 10000km uzme 1l ulja, i garantiram milijun kilometara, nepoderiv motor.
Ako nije problem da nabrojiš djelove, jer koliko znam, 95% djelova je različito.
5 %....saraf 9 ka... :lol:
2FAST je napisao(la):BaXRS4 je napisao(la):2FAST je napisao(la):Da ne otvaram novu temu koje ulje bi trebali sipati u ovakav motor ove kilometraže?
U mom se trenutno nalazi Selenia Racing 10W-40, Audi A6 V6 2.8, preporučeno od strane osobe koja je bila dugogodišnji audijev inženjer, prešao sam na ovom ulju 8k i za sada se pokazalo puno bolje od Mobil1 i Castrola.
Prijatelju kojeg majstora mi savjetuješ, da ima iskustva sa ovakvim mašinama i da radi kvalitetno? Ja sam iz Sarajeva.
2FAST je napisao(la):Ok hvala na odgovoru![]()