Arapski šeik postao vlasnik autobusa koji ide 250 km/h i prima 23 putnika

Arapski šeik postao vlasnik autobusa koji ide 250 km/h i prima 23 putnika

Član
Arapski šeik postao vlasnik autobusa koji ide 250 km/h i prima 23 putnika (VIDEO)
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=sBQkxlN0EYk&feature=player_embedded#!
Šeiku iz Ujedinjenih Arapskih emirata prodan je za sedam miliona funti
U Holandijije proizveden prvi super-autobus na svijetu! Ovaj "superbus", koji više liči na najnovije čudovište iz Lamborghinijeve tvornice nego na autobus, može odjednom voziti 23 putnika, a postiže brzinu od čak 250 km/h!

Cijena mu je jednako nevjerovatna kao i performanse: šeiku iz Ujedinjenih Arapskih emirata prodan je za sedam miliona funti. Daily Mail piše kako će "superbus" put od Dubaija do Abu Dabija moći prevaliti za manje od 30 minuta.
Ideja za ovo vozilo došla je od profesora Wubboa Ockelsa, bivšeg astronauta i prvog Holanđanina u svemiru. U izradi je sudjelovala i Antonia Terzi, bivša šefica aerodinamika za F1 ekipe BMW Williams. Projekt su podržali njemačka vlada, američka kompanija Dow i saudijski konglomerat Sabic.

"Superbus" je avionom već prebačen u Emirate, gdje je testiran na cestama oko aerodroma u Abu Dabiju.
http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/video-galerije/57683-ophs0s0.html

Član
ivica je napisao(la):
i moj seat ide 300:lol::lol::lol::lol::lol: koje sranje

Kad ga digneš na dizalicu jel :lol::lol::lol:
Mislim da je fakat nesto unikatno ovaj bus, iako nebih rekao da je nesto prakticno, ali eto...;)

I zamisli ova kesirala u dzep 7 miliona funti za "inovaciju" WTF Napravicu i ja kolica za djete sa motorom od R1 i krehnut neku cjenu. :icon_confused::icon_confused:

Legend
bilo bi finije , al na svaku neravninu , nasukavanje :lol::lol::lol: , ko' kit , ko' brod :lol::lol::lol:

al opet mocan je , skupa igracka za one koji mogu......a sto se funkcionalnosti tice .... nikad ovo nikome nece bas trebati

ma to je on kupio da moze svoj harem zena odjednom povest u shoping da mu ne govore nisi nam isto svakoj pruzio :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Legend
GolFanatiCars je napisao(la):
ma to je on kupio da moze svoj harem zena odjednom povest u shoping da mu ne govore nisi nam isto svakoj pruzio :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::cool::cool::cool::cool::cool:

Član
Ma ovo je sranje na kvadrat, ja bas volim autobuse i kamione al ovo prismrdilo autobusu nije. Svaki bus moze ic 140 i vise al nije fazon u brzini, oni koje vole buseve i kamione vole ih zbog snage zbog velicine zvuka motora i sl. Nek uporede Setru 319 GT HD ili EA O 404 SHDL i ovo cudo pa nek vide sta je autobus, ako mi je cejf da se vozim 2 centa odignut od asfalta uzet cu 407 i rahat necu dzabe kartu placat, ako hocu da se vozim u busu sjedem u HD ili HDH ili SHD isti djavo i vozim se ko covjek.

Član
saledoboj je napisao(la):
Ma ovo je sranje na kvadrat, ja bas volim autobuse i kamione al ovo prismrdilo autobusu nije. Svaki bus moze ic 140 i vise al nije fazon u brzini, oni koje vole buseve i kamione vole ih zbog snage zbog velicine zvuka motora i sl. Nek uporede Setru 319 GT HD ili EA O 404 SHDL i ovo cudo pa nek vide sta je autobus, ako mi je cejf da se vozim 2 centa odignut od asfalta uzet cu 407 i rahat necu dzabe kartu placat, ako hocu da se vozim u busu sjedem u HD ili HDH ili SHD isti djavo i vozim se ko covjek.

Tacno tako! ;)

Član
Ima negdje je pisalo da je seik vlasnik fudbalskog kluba, pa je htio da igracima skrati vrijeme putovanja i udobnost 1. klase u avionu... Hajde bar nije jedan od onih sto misle samo na svoje pedu...