Opel Vectra

Opel Vectra

Član
Pozz svima ovako upitanju je vektra 95 godina 1.6i upali se check engine lampica u voznji i ugasi se neko vreme upaljena i ugasi se.. sve normalno radi i ide...pa ako zna sta je od prilikee..
 
Član
Niko od nas nije dijagnosticki uredjaj. Mozemo samo nagadjati. Znaci kod nekog na dijagnostiku i znat ces sta je
 
Član
Vecinom je check engine vezan za izduvne gasove, moguce da je sonda prijavila gresku, nije se ponovila vise puta u jednom intervalu pa je sama gresku ugasila.
 
Kao sto Edoze kaze moze biti milion stvari pored sondi , to sto se tebi tako potrefilo ne znaci da prijavljuje samo kvarove vezane za sondu :)
 
Jest i ako se potrefi bit ce da si upravu :D Al vjeruj vecina elektronski kvarova prijavi se preko te lampice , npr meni na Astri G dizel dok sam imao gorila je lampica kada je bosch pumpa otisla , egr i sl tako za sve ozbiljnije kvarove tu je check engine :D
 
Član
do sonde je bilo iskljucila mi se kad sam gonio kod mehanicara pa zaboravio vratit nazad pa mi nekad se upali check engine zbg nje al sad je ureduu..
 
Član
Et sad ce mr.black biti upravu :D
Ma nije valjda :D, ja sam uzeo auto sa pokvarenom sondom i svjetlila je check engine, pa sam istrazivao sondu i lampicu po netu i dosao do zakljucka da su vecinom one uzrok greske pod uslovom da auto normalno radi, da je rekao da mu trokira i da svijetli ja ne bi nista napisao.
Meni svjetli lampica ponistim gresku, upali se kada mi je auto u leru i pocnu blago obrtaji hodati, sumnjam da su lose svjecice jer su mjenjane prije 30000, pa cu ih ovih dana zamjeniti.
Kada te sretnem imas od mene loncic :D
 
Član
Rekoh opet, sve vezano za rad motora se manifestuje tom lampom, najcesci kvar je svakako lambda sonda, pogotovo zna zezat na plinu al sve od usisa do ubrizgavanja goriva, paljenja smjese i na kraju izduva-lambda sonde-pokaze upravo ta lampa...danas se nista ma pamet ne mijenja, dijagnostika nije nigdje skuplja od 20KM i moze spasit dzep nekog mijenjanja ispravnih stvari
 
Top