Audi u Formulu 1 ulazi sa TDI motorom?

Audi u Formulu 1 ulazi sa TDI motorom?

Audi je učinio impresivnu stvar sa tim dizelom na LeMansu, tko tu može išta osporavati.
Ali to je sve skupa DOSADNO i predvidivo.
Volio bih pogledati neku statistiku praćenja LeMansa npr. 2012. i 1992. kad je Mazda pobjedila sa monstruoznim 787B bolidom gupe C. Tko bi rekao da će netko imati muda pa izaći na LeMans sa Wankelom, smećem od motora, i pobjediti.
Motorsport je 100 godina uključivao konstruktorski, financijski i vozački rizik, "hodanje po žici", i to je prava čar, u bilo kojoj klasi i vrsti utrka. Danas toga nema, ali nema ni zanimljivosti.
Snimljen je film Rush, tema F1 iz 70ih, glavni likovi Lauda i Hunt. Epska borba konstruktora i vozača. Sumnjam da će netko nekada snimiti film o Hamiltonu i Hulkenbergu (sad vidio na internetu listu novih vozača :D) bez obzira kakvi su vozači. Ustvari možda će biti nekakav film ali, sa njihovim trebama kako idu na partyje ili u šoping :D
 
Član
Slazem se, motorsport je danas biznis, ne takmicenje. Cast izuzecima, ali tako je.
Uostalom, F1 Ferrari - Schumacher era, to je kao bilo zanimljivo, svaka trka isti scenario. Motori, zvuk, sve u redu, ali neizvjesnost, to sigurno ne.
Nazalost, takmicenja iz proslosti ce i ostati u proslosti, u svakom smislu.
 
Član
Dominacija audija nije dosadna drug moj, mozda tebi ako gledas laicki. Medjutim uprkos svim zahtjevima izmjenama pravila audi je uvijek dominirao i to je za respekt a ne neka dosada što je uvreda za audi tdi team...
 
Dominacija audija nije dosadna drug moj, mozda tebi ako gledas laicki. Medjutim uprkos svim zahtjevima izmjenama pravila audi je uvijek dominirao i to je za respekt a ne neka dosada što je uvreda za audi tdi team...
Pa kako da gledamo nego laički, i ti i ja i svi koji su u poziciji publike. Znači, meni je dosadno, upravo zbog dominacije. Ali 2015. će biti epska utrka, Toyota , Audi, Porsche, i posebno Nissan sa prednjim pogonom.
 
Član
Uvijek je epska to sto audi pobjeđuje povrsna je informacija. Da audi dominira al ne zauzima uvijek prva dva mjesta o tome ti govorim. Razumijem te skroz al gledam iz nekog ugla 24h le mans niko ne prati to je trka izdrzljivosti. Vise volim wtcc koji je pao na niske grane samo kad pogledam auta gadi mi se.
 
Legend
@rally80 sve mi se cini oko 6000rpm da se vrti... opet tek nesto sitno preko lera u prave Formule 1 kojoj je ler na 5000rpm a redline na 18-19000rpm a max rpm 21000 ;)

Da dodam:
zamisli na sta ce to liciti kad prolazi bolid a kao da si MUTE stisnuo, nema zvuka nema nicega, samo prodjlazi a iza njega ko se nalazi ostaju crne cestice poljepljene po bolidu..
ima li smisla gledati bolide bez ovog zvuka :D



Ja kad idem gledati brdske trke, prvenstveno idem da gledam zbog zvukova auta i jeke koju proizvode masine, izgleda auta i kad stoje parkirani sa dignutim haubama da se vidi sta pod haubom, zagledanja pod haubu i slicno, nenormalnih ubrzanja uz jeku motora i visokih obrtaja, zvuka turba i slicno, a ko ce pobijediti to nit sam kada pogledao nit me zanimalo ;)
Da budemo realni ni ovaj 1.6t ima umjetni zvuk koji nije nista bolji neg sto bi to bio tdijev. Ako si ikad cuo audi sq5 znao bi da tdi itekako moze imat dobar umjetni zvuk ;)
 
Član
za dominaciuju u WEC nije audi kriv sto ostali neznaju napravit bolid, nije ferrari i Schumacher krivi sto se Mika povukao,
a dizlo u formuli bice to zanimljivo gledat benzin vs dizel se bore za prevlast i oba imaju elektro dopunu,.,

a i vecina ovog motosporta(komercijalnog ) izgubila draz kada su se poceli arapi mjesat,., jebes ti tu utrku formule u postinji(f1 se vozi na nordschlife, hockenhaim, magni cours...)
zemljama iz koje dolaze vozaci timovi ne neki sponzori kurci palci,.,

a utrke izdrzljivosti valja to pratit sta se desava svih 24h, i slabo ima one borbe za poziciju,. sve se svodi ko ce da prezivi,.,
 
Član
U F1 je totalno drugacije u odnosu na LeMans, Audi je tamo najduze i izuzetno su pouzdani, ali nisu najbrzi. I Peugeot im je uspio uzeti jednu titulu, plus Peugeot i dalje drzi rekord na LeMansu, iako ne nastupaju vec koju godinu. Toyoti je isto malo falilo prosle godine, vodili su vecinu trke i to znacajno, al opet kvar dosao. U F1 pouzdanost nije toliko vazna, nego brzina. Mislim da je TDI novinarska "patka", nisam siguran da uopste postoji mogucnost dizela u F1. U LeMansu dizeli dominiraju prije svega jer im pravila idu jako na ruku, ali dosta prednosti su izgubili prethodnih godina. Vidjet cemo sta ce biti ove godine, kada Toyota i Porsche naprave ozbiljnije automobile, mozda nece Audi jos dugo biti na tronu.
 
Član
Gluposti, ništa od dizela u F1, mlate novinari nije moguće imati dizela jer bi se potpuno nova pravila morala pisati.
Drugo, okretaji sada idu oko/do 11 hiljada, dok je max u pravilima 15 hiljada, ali se zbog nekih drugih pravila ne dostižu ti obrtaji.
A film o vozačima ove naše trenutne F1 itekako će se snimati, rijetko je bila ovako jaka postava u F1 kao što je sad.
 
Top