Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Putovanja.ba
Administrator
130239-bugatti%20chiron.jpg

Bugattijev prvi čovek Wolfgang Dürheimer je početkom godine saopštio da je prodat i poslednji Bugatti Veyron, čime je ispunjen plan o proizvodnji serije od ukupno 450 primeraka (300 coupea i 150 roadstera).

Poslednji, 450-ti primerak je inače nazvan "La Finale", a javnosti je prikazan početkom marta u Ženevi.

Podsećanja radi, Veyron se zvanično u prodaji pojavio 2005. godine, Grand Sport je usledio 2008., Super Sport je stigao 2010., dok je Grand Sport Vitesse promovisan 2012. godine (ovde treba pomenuti i da je Bugatti predstavio i šest specijalnih verzija iz svoje "Legends" serije).

Prosečna cena prodatog Veyrona za ovih 10 godina je iznosila oko 2,3 miliona evra.

Što se tiče Veyronovog naslednika (trebalo bi da nosi naziv Chiron), Dürheimer je nagovestio da bi moglo da prođe određeno vreme pre nego što se taj automobil pojavi u prodaji.

U svakom slučaju, Chiron će po ranijim najavama biti pravo umetničko delo na točkovima u čiju tehnologiju je kompanije uložila mnogo truda (i novca).

Pojedini mediji su još prošle godine objavili vest da će naslednik Veyrona imati hibridni pogon koji će kombinovati Euro6 8,0 litarski W16 motor sa direktnim ubrizgavanjem i elektromotor, kao i da će kombinovana snaga iznositi oko 1500KS i el. ograničenih 1500 Nm obrtnog momenta. Pogon će biti na sva četiri točka, a menjač sedmostepeni sa dvostrukim kvačilom. Po procenama, ubrzanje od 0 do 100 km/h bi trebalo da iznosi 2,3 sekunde (neki izvori sada pominju 2,0 s), a najveća brzina oko 460 km/h.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Carmagazine.co.uk

Ranije objavljeni render iz Auto Bilda:

bugati%20chiron.jpg
 
Član
Meni ovaj u prvom postu lici kao fejslift veyron-a... Ko se pita a ko ne, ni ti sa dubokim dzepom se ne pitaju isto, jer bugatii, ferrari, lamborghini, pagani i proizvodjaci egzoticnih auta da govno naprave koje ide za 2 sek do 100 i 6 do 200 i 9sek do 300 a da izgleda kao samo govno, ljudi koji imaju pare ce kupovati samo da pokazu dubinu dzeba iako 50% ni ne provoza ga onako kako bi se on trebao voziti...
 
Top