Porsche krenuo u osvajanje Sibira

Porsche krenuo u osvajanje Sibira

Putovanja.ba
Administrator
porsche-krenuo-u-osvajanje-sibira.jpg

Štutgardska auto-kompanija želi da pokaže moć i izdržljivost svojih hibridnih modela i zarad demonstracije uputili su svoja dva automobila na putovanje kroz sneg i led dugo 7.000 kilometara.

Porsche ima dosta poverenja u mogućnosti svojih hibridnih modela. Zato su "Cayenne S E-Hybrid" i "Panamera S E-Hybrid" krenuli na put dugačak 7.000 kilometara koji prolazi i kroz bespuća Sibira.

Jedna od pauza pravljena je na Bajkalskom jezeru, koje je najveće slatkovodno jezero na svetu. Nemačke automobila je od dna jezera delio jedino tanki sloj leda koji je poslužio za pravljenje izvanrednih fotografija.

porsche%20sibir.jpg

Dva pomenuta modela dele isti agregat. U pitanju je V6 motor zapremine 3.0 litara koji isporučuje 410 konjskih snaga pri 5500 obrtaja u minutu. Sa njime je uparen električni motor koji dodaje još 94 konja snage. To znači da "Cayenne S E-Hybrid" ubrzava od 0 do 100 za 5.4 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 243 km/h.

"Cayenne S E-Hybrid" i "Panamera S E-Hybrid" su dva veoma važnja modela za Porsche. Oni predstavljaju budućnost ove kompanije koja želi da u narednom periodu proizvede još veći broj hibridnih vozila. Naravno, sve u cilju manje emisije CO2 kako bi automobili prošli sve strožije ekološke propise.
 
Top