Super baka za volanom spuštene Honde Civic

Super baka za volanom spuštene Honde Civic

Putovanja.ba
Administrator

I intervju za jedan site iz HR

A: Putem Facebooka smo vidjeli vaš video-uradak i ostali smo pomalo u nevjerici, no zapravo i toliko oduševljeni da smo Vas morali kontaktirati kako bi saznali priču koja se krije iza ove genijalne snimke. Za početak nam recite nešto ukratko o sebi, volite li automobile, koji je prvi automobil koji ste vozili, i preferirate li neku određenu marku ili model?
B: Zovem se Renata Matoc i imam 78 godina. Bila sam zaposlena kao službenik na željeznici, a kasnije sam radila u Pan Adriji sve vezano za promet. Prvi auto koji sam vozila bio je Fićo i na njemu sam položila ispit. Položila sam s 23 godine i imam 55 godina vozačkog iskustva. U ono vrijeme još se parkiralo na trgu Republike.

U početku sam se jako bojala voziti, ali sam vrlo brzo stekla samopouzdanje i do dana današnjeg nisam imala nikakvu nesreću niti sam koga ogrebla.

Nakon polaganja kupili smo Bubu 1200, koju sam vozila 5 godina. Poslije toga smo opet kupili VW, odnosno Golf 1 i njega sam vozila 5 godina. U to vrijeme sam radila kao trgovački putnik i putovala svaki dan po cijeloj Hrvatskoj. Stekla sam zavidnu rutinu i sigurnost i uvijek sam pazila na znakove, semafor i na pješake. Poslije Golfa vozila sam Sunbeama i Ladu, a sada imam 16 godina star Renault Megané Classic koji potpuno odgovara za sve moje potrebe.

Inače preferiram Volkswagenove automobile, ali svojeg Meganéa sam toliko zavoljela da ga ne bih mijenjala za ništa drugo. Nikad me nije ostavio u nezavidnoj situaciji.

A: Iz opisa videa smo saznali da se radi o VTEC Hondi Civic 1.5 sa 140KS i da ste prvi puta za volanom takvog auta. Kako je uopće došlo do ideje da vozite takav auto i da snimite video?
B: Unuka je vidjela jedan video na Youtube-u zbog kojeg je došla na ideju da ja moram probati voziti takav auto. Inače meni nikad ništa nije bio problem pa sam rekla zašto ne…

A: Vjerujem da sve zanima vaš dojam, kako vam se svidjela vožnja u Hondi, s obzirom na to da je ipak riječ o vrlo spuštenom automobilu za koji vjerujemo može „potegnuti“ kad se stisne papučica gasa?
B: Ja sam sjela i vozila kao da je moj. Nije mi se svidio taj niski položaj sjedenja, ali je auto dobro potegnuo. Osjetila sam i da su gume malo prenapumpane, no inače sam se s Hondom vozila kao Senna.

A: Najviše nas zanima možemo li očekivati da ovaj video dobije svoj nastavak, možda s nekim drugim modelom i ako da, imate li neku želju vezanu uz automobil koji bi htjeli provozati!?
B: Hjaooo, (smijeh), nastavak slijedi u proljeće, kad idem često na svoj posjed u Letovaniću i bilo bi mi drago isprobati Hondu do kraja.

Do sada sam vozila puno automobila, raznih marki, a prvo kad sjednem u tuđi auto isprobam mjenjač, gas, kočnicu i kuplung. Namjestim retrovizore, krenem i nema problema.

Vrlo rado bih htjela probati novi Renault Twingo, samo ništa električno jer se jako bojim struje.
 
Član
Ja kontao po tekstu ona razvlaci to do 8000, a ono neko kuliranje :D :D

A gledam ovu iznad u Lanceru Evo, mene strah kad vidim kako drzi volan jednom rukom a pritisce gas. Dobro joj se nije oteo :)
 
Član
Sto se nalozi bogati. Em mi palo na pamet da ga je baba slomila po krivinama, onda mi napamet palo da mozda baba dala da joj zakucaju bibi ono da bude pojava. Ali ovo da baci djir u ne bas tako zakucanoj Hondi ? Nidje veze...
 
Top