Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Član
Ugradnjeno je daljinsko zakljucavanje sa alarmom prije moje kupovine, problem mi je sto mi ne rade 4 zmigavca kada pritisnem, kada se vrata otvore pale se svi, kada upalim zmigavac cuje se kuckanje na dugmetu a i svijetli, dali je moguce da je dugme otislo ?
Gdje se nalazi kod golfa 4 daljinsko da odspojim zmigavce mozda me to zeza.
 
Član
Na ovim minusima par puta mi je zaledila tecnost u brisacima i poslije na toplom brzo popuste samo prskalice prednje i zadnje sajbe, a od farova nece. Danas sam pregledao ne rade nikako jer da je zaledilo popustilo bi do sad?!.Jel moguce da je sta crklo i jel posebno motoric ili kakav relej samo za pranje farova pa da nije on otisao??Ne pokazuje nikakvu gresku majstor kaze (tipicno bosanski) nadoce ono samo dok popusti mozda je sta zapeklo :)
Zna li ko ista o ovome??
 
Član
Zamolio bih ako neko zna na osnovu slika ispod koji je ovo antifriz, G11 ili G12?

IMG_20150118_233857.jpg


IMG_20150118_233850.jpg


IMG_20150118_233844.jpg


IMG_20150118_233838.jpg
 
Član
A ima kao nešto da li je aluminijski ili čelični hladnjak. Uglavnom, našao sam neki dokument i piše da je preporučen GLYSANTIN G33. A na sajtu njihovom stoji: "Glysantin® G33® is colored bluish green." Dakle, kažu da je plavo zelen, a ja i dalje ne znam da li je on G11 ili G12, ali ispade da mi je to nebitno jer valjda onda imam pravi u sistemu.
 
Član
Nema druze to veze, kod mene je aluminijski hladnjak i mali i veliki, gumena crijeva i sve kao u recimo auta koje "treba" G12
Ja simap ravenol zeleni, tacnije zut je i kad se pomijesa vodom postane zelen. Dosta ljudi vise ne sipa u golfa 4 G12 jer je skuplji dosta od ravenola a evo idu i dalje bez problema ikakvih. CAk sam primjetio i u golf 5-ica da je sada u sistemima zuti antifriz i plavi.. To ne igra veliku ulogu osim sto fabrike propisuju G12 G13 jer imaju ugovore i naravno profit i jedni i drugi ako napisu sta treba u sistem ici... ne smije se samo sipati obicna voda zbog kamenca, naspe se destilovana i to je to.
Ono sto se ne smije je da se mijesaju antifrizi ako je zelan plav zut crven i slicno. Ako sipas jedan sipaj taj jedan i to je to, niposto mijesati ih...
 
Član
Da, znam da ne valja mješati. A taj mi je u autu od kada sam ga kupio, i nije mu ništa, nego sam dosipao, iste je boje, samo ne znam da li su istog tipa.
 
Član
Sta se moze desit ako se pomijesa. Ja sam imao problem, otkinuo sam onaj dio gdje se ozracava sistem na 2.0hdi motoru.rashladnu tekucinu nisam dirao nikako otkako sam kupio auto, i ostanem bez vode i kupim na pumpi onaj plavi antifriz samo za nuzdu. Poslije sam opet ostao bez vode jer nisam odma rijesio problem, i kad sam ga rijesio sipao sam g12 crveni. Sad moguce je da ja u sistemu imam i zutog i crvenog i plavog. Nije sigurno ali pretpostavljam. Koje su posljedice, hocu li sve vadit ili.vozim vec dvije sedmice skoro otkako sam rijesio problem sa ozrakom
 
Top