Ford "frizirao" zvuk EcoBoost motora u Mustangu

Ford "frizirao" zvuk EcoBoost motora u Mustangu

Putovanja.ba
Administrator
119429-ford%20mustang.jpg

Jason Cammisa/Road & Track (Izvor: Twitter)

Pritiskom na papučicu gasa, fanovi Mustanga očekuju da čuju prepoznatljiv, gromoglasan zvuk koji je karakterističan za ovaj automobil. Izgleda da zvuk EcoBoost motora u novom Mustangu nije bio zadovoljavajući, pa su inženjeri morali da ga veštački poboljšaju.

Urednik sajta Road & Track, Jason Cammisa, otkrio je prilikom testiranja Mustanga 2.3 EcoBoost, da je zvuk ovog četvorocilindraša elektronski poboljšan. Kad je izvukao jedan od električnih osigurača u vozilu, primetio je da se audio uređaj u automobilu utišao, ali se isto dogodilo i sa zvukom motora koji se čuje u kabini.

Fordu je potvrdio da je u Mustang 2.3 EcoBoost instalirao takozvani Active Noise Control sistem, a u toj kompaniji kažu da ovaj sistem ima dvostruku funkciju.

"Njegova uloga je da filtrira određene neprijatne, grube zvuke koji dolaza iz motora, ali i da pojača neke zvučne karakteristike koje su prirodno prisutne u ovom motoru", izjavio je Fordov inženjer Shawn Carney. On je dodao da je sistem razvijen u saradanji i sa fanovim Mustanga, nakon što ih je Ford zamolio da izaberu najbolji od nekoliko ponuđenih zvučnih koncepata.

Ford je i ranije intervenisao na zvuku motora u svojim modelima, pa je tako Focus ST 2.0 EcoBoost opremio sistemom Sound Symposer.
 
Član
Ma slican fazon kao sto je BMW uradio sa M5

Jedino sto Ford to nije sakrivao i cak ovu 'opciju' pokazivao u svoje reklame, dok
je BMW nije spomenuo nikome i napravio taqjno o tome dok ih nije neko provalio. :D

 
Član
Eeee koja su nova auta smece :p hebem ja auto kad on meni zvuk motora mora davati preko zvucnika :p Koje su to gluposti da se totalno gubi zvuk na auspuhu i motora a stavlja se zvuk na zvucnike, koji je fazon od toga... Ama nema sladje nego kad spustis prozor a pod haubom i na auspuhu zarezi 6 slozne brace :Djos kad naletis negdje kroz kanjoj a stijene sve okolo :D jaooo jekeee :D

Ili recimo stari 16V motori, a da ne pricam za Hondin V-tec na 9000 rpm :D
 
Član
Prva stvar je da je taj motor kita obicna po meni ja kada sam čuo da to stavljaju u mustanga ništa mi nije bilo jasno!
Taj motor sam imao u kugi i em sto drnda kao kad turirasmstojadina u limenoj hali em sto sva snaga je u rasponu od 2k obrtaja i onda samo buka
 
Top