Zvanično: Fetel u Ferariju do 2017., Ferari se zahvalio Alonsu

Zvanično: Fetel u Ferariju do 2017., Ferari se zahvalio Alonsu

Putovanja.ba
Administrator
122276-fetel%20f1.JPG

Nemac Sebastijan Fetel, dosadašnji as Red Bula, od sledeće sezone i definitivno će sedeti u bolidu "Ferarija"

Italijanska ekipa je saopštila da je potpisala ugovor sa četvorostrukih aktuelnim šampionom Formule 1 ugovor do 2017.

U isto vreme "Skuderija" je obelodanila da se na kraju sezone, odnosno posle nedeljne trke u Abu Dabiju, rastane sa pancem Fernandom Alonsom, koji je najbliži prelasku u Meklaren.

Dvadesetsedmogodišnjem Fetelu će društvo u Ferariju praviti Finac Kimi Raikonen.

Nemac je od 2009. bio u Red Bulu.

Prijateljski oproštaj: Ferari se zahvalio Alonsu

Fernando Alonso će u nedelju da poslednji put vozi za Ferari, a tim iz Maranela se zvanično oprostio od Španca.

Posle pet godina, 11 pobeda, 44 podijuma, 1186 poena i dve vicešampionske sezone, Alonso će napustiti "propetog konjića".

"Fernando Alonso će uvek zauzimati posebno mesto u timu Ferarija za koji su vozili mnogo veliki vozači. Hvala mu što na izvanrednoj avanturi sa timom, gde je u poslednjih pet godina dva puta mogao da bude šampion. Siguran sam da će sjajan vozač kao što je Fernando uvek nositi u srcu "propetog konja", a očekujem i da će ga navijači Ferarija poštovati i u budućnosti. Hvala Fernandu na sjajnom doprinosu koji je dao i kao čovek i kao profesionalac", rekao je direktor Ferarija Marko Matijači.

Alonso će karijeru da nastavi u Meklarenu, za koji je vozio 2007. godine.

"Ovo nije lak dan za mene, iako uvek na budućnost gledam sa mnogo entuzijazma. Na kraju sezone završava se moje putovanje sa Ferarijem. Bila je teška odluka, ali oprezno razmotrena. Uvek sam imao sreće da sam odlučujem o svojoj budućnosti, kao i sada. Hvala timu na tome, jer je razumeo moju poziciju. Napuštam Ferari posle pet godina u kojima sam dostigao najveći potencijal. Dokazao sam se i kao timski igrač jer je Skuderija bila ispred svega. Ponosan sam na ono što smo zajedno ostvarili. Ovaj ti mi je kao porodica. Hvala vam na poverenju", saopštio je Alonso.

Izvor: Sportklub.rs
 
Top