Peugeot Buxy - Problem u toku voznje

Peugeot Buxy - Problem u toku voznje

Član
Pozdrav,

nadam se da sam ovo postavio u tacnu temu :)

Imam jedan problem sa svojim skuterom Peugeot Buxy ( 1995g. 50cc 2T );
sve lijepo radi, upali iz prve ako je vruc a ako nije onda iz trece, cetvrte , nakon cega se moze vrlo lijepo voziti maksimalno 100 metara.Nakon 100 metara skuter jednostavno se pocne gasiti ili bolje receno gusiti pri cemo se zaustavi i moze se upaliti iz prve AKO drzis gas barem 10 sekundi.
Primjetio sam da kada se pocne gusiti ako ne pustis gas (drzis npr. max) onda se cuje neka mini eksplozija kroz auspuh i onda u potpunosti nece nastavit voziti.Pokusavao sam konfigurisati karburator (ler diznu i diznu za smjesu) ali bez razlike.Pokusao sam skinut filter za bolji protok zraka ali i zacepit filter zraka ali bezuspjesno.
Neznam vise sta da radim osim da se vama obratim.Svaki odgovor mnogo znaci.

Hvala
 
Član
Pokusacu to cim nabavim novu.
Inace kada sjedi u leru nema nikakvih problema i ponasa se onako kako mu nastimas diznu na karburatoru.
Takodjer trenutak prije nego se pocne "gusit" skocije / dobije ubrzanje na sekund i onda pocne se gasit.
Imas jos koju ideju ovako prije nego odem nabavit ovu svjecicu?
 
Član
Ja sam nedavno nabavio skuter i nemam pretjerano iskustva. Ali te eksplozije liče na problem sa svjećicom. Gušenje može biti prljavština iz rezervoara, možda treba mijenjati filter goriva i očistiti karburator i diznu.
 
Član
Zamjenuo sam staru svjecicu sa novom , izveo ga na put ali opet mi se poceo "gusit" nakon malo vise od 250m.
Vezano za taj filter goriva, gdje se on nalazi? U mene crijevo goriva ide direktno u karburator, jel mozda u crijevu ili na pocetku odmah do rezervoara ?
Karburator sam ocistio prije par dana tako da sumnjam da je se opet zaprljao :\

Moze li biti jos nesto?

PS.
Jel moguce da je crijevo goriva mozda zacepljeno negdje malo pa je protok goriva manji do karburatora? Kako bi se moglo ocistiti ?
 
Član
Kod mene je na crijevu odmah do rezervoara, i nije u crijevu, fino se vidi, nije to toliko malo. Imam i malu pumpicu direktno na rezervoaru, i može biti do nje, ako je imaš. U kakvom je stanju rezervoar, možda ima trunja i hrđe pa ulazi u karburator. I skini to crijevo za gorivo i vidi ima li prljavštine i očisti. Malo mi čudno da nema filter goriva.
 
Član
Mogu ti sa sigurnoscu reci da nema ni pumpice niti filtera koliko sam ja vidio.Primjetio sam filter/pumpicu samo na ulju.
Inace gorivo u mom slucaju ide u karburator slobodnim padom.

Pozajmio sam kompresor od jarana ,odspojio crijevo goriva sa karburatora i nataknuo na kompresor i u istom trenutku ga upalio.Znaci procistio sam crijevo i opet ga vratio na karburator.

EDIT:
Evo sad ga izveo na put i vise nema problema.Cim sam oscistio primjetio sam odmah da gorivo brze izlazi iz crijeva pri cemu sam skonto da je bilo necim zacepljeno.Vidjet cu kada potrosim gorivo da rezeorvar ocistim.

Eto :D
ako ikom se skuter gasi u voznji onda samo procistite crijevo ;)
 
Član
filter goriva onaj najjeftiniji od 1,5KM i dvije šelne
sve ukupno 2KM a može spriječit glavobolju
ugradiš na crijevo ispod rezervoara da ga vidiš bez skidanja ičega, radi kontrole zaprljanosti i toga
 
Top