Golf 1 RETRO By Noke

Golf 1 RETRO By Noke

Član
Radjene i doradjivane neke sitnice jos, malo usminkana tabla, oprana iznutra, sa vana (detaljno) i namazana sonax mlijekom za table, ja sam poprilicno zadovoljan. Poslije prvog pranja je malo izgubila sjaj zato sam se odlucio na sonax mlijeko. Nakon toga zamotana u celofan i ostavljena da ceka kraj projekta i ugradnju.
Nekako mi se to sredstvo cini najkvalitetnije, i imao sam dosta preporuka za njega. Sada je tabla u top stanju. :)





 
Član
Opet radost sa novim dijelovima
smile.png
Kupljen je lijevi originalni hromirani retrovizor od golfa 1 swallowtaila. Iako su swallow dijelovi rijetki, polako nalazim jedan po jedan. Retrovizor je na moju srecu kao nov i bez ostecenja. Zatim je uredjena jos jedna BBS RM felga ( oguljena stara boja, ociscena, komplet ispjeskarena i sprickitovana. Takodjer su uradjeni i cepovi, detaljno sredjeni. Da ne bi bilo monotono, uslikao sam sve hromirane dijelove na okupu.

Prilozene fotke:


















Komentarisite projekt.
http://www.bhtuning.com/threads/golf-1-retro-by-noke-komentari-projekta.94450/
 
Član
E onda stigle tanke ralice ili spojleri za prednji vezni lim, odluka je pala ipak na zamjenske, jer je OEM ralica jako kruta i mislim da bi se polomila kad bi dosla na neku neravninu na cesti... a i ove ralice su odlicne i dobre kupio sam ih po cijeni od 15 eura po komadu, uzeta tri komada, ukoliko se jedna osteti da mogu drugu nabaciti, a zasad nista od ugradnje dijelova na golfa, bolje je da skupim bas sve sto je potrebno za restauraciju i onda lakiram auto i sve to lijepo poslozim. Uglavnom motivacije ima da se auto slozi do kraja :)

Evo ralica (nisu naravno poliesterske, vec su napravljene od ABS plastike)









 
Poslednja izmena:
Član
Od zadnjeg update-a proslo je mnogo vremena...
Uradjene su mnoge stvari, nabavljeni mnogi dijelovi...
Bivsim BBS RM felgama nisam bio nikako zadovoljan, prvo sto mi je smetalo bilo je prvobitno stanje felgi, bile su jako ostecene na predjelu rubova i srca, tako da im nije bilo spasa nikako... To nisam mogao staviti na auto nikako, zato su one ubrzo prodane. Ubrzo nakon toga sam morao odluciti sta da stavim na auto. U pocetku sam bio jako zagrijan za RS '16, ali sam shvatio da to nije za keca, jednostavno mu ne leze, to bi razvalilo auto. Dakle, kupljene su opet BBS RM od Golfa 2 Edition One-a, ali ovog puta u puno boljem stanju od bivsih. Srce je bilo u fabrickoj boji i jako ocuvano, takodjer i rubovi. Sa unutrasnje strane je bilo jako malo prljavstine i masnoce. Odlucio sam sa felgi skinuti boju, sve rucno sa finim smirgl papirom, ali sam naisao na neku temeljnu koja je jako cvrsta i uporna, tako da se tesko skida. Zasad su dvije felge osmirglane. Nazalost nemaju originalne cepove, ali ce i oni biti nabavljeni. Mislim da ce kasnije ici na pjeskarenje, ali prvo moram naci nekoga ko to kvalitetno radi.


Set hromiranih sarafa koji je bio kod mene je otisao sa proslim felgama, tako da sadasnje sarafe moram pripremiti o odnijeti na hromiranje. Prvo sam ih detaljno oprao kiselinom, pa osmirglao, zatim su blago ispolirani sto ce biti dovoljno da hrom lijepo legne i da to sve izgleda odlicno. Nekoliko ih je zavrseno, imam jos mnogo posla
smile.png


Malo poredjenje, prije/poslije

Na autu ce biti sva 4 diska, nazad su kupljeni originalni diskovi od Golf 2 Gti. Diskovi su novi original, imaju vw pecat na sebi. Zadnji most ce biti ispjeskaren, plastificiran u crno, i sve novo na njemu naravno.

Potvrda originalnosti, ne vidi se dobro nazalost.

Nove plocice

Nov keder vrata, jos treba jos jedan za vrata i novi hrom kederi oko stakala i to ce biti to, sto se tice dihtanja auta.

Kupljene su takodjer i gumice koje idu ispod steka i retrovizora, posto su dijelovi metalni, pri zavrtanju bi ostavili tragove na boji, tako da je ovo rijeseno
smile.png


Porvrda originalnosti mojih dijelova, na auto stavljam samo originalne stvari, nista drugo!
Branici:

Steke:

Retrovizor:

Meni najdrazi hrom detalj
biggrin.png

 
Član
Radilo se jos malo na dijelovima, uglavnom sitnice rjesavane...
Krom retrovizor sredjen, ubaceno novo staklo i ociscen iznutra, stavljeni drugi hromirani sarafici i dodatno ispoliran i ociscen.

Malo ocisceni branici, prepolirani finom pastom i u celofan

Ispolirao spucknapf nanovo sa 2 vrste kreda, jer nisam bio zadovoljan proslim poliranjem.

Nabavljena sukladna sijalica za krovno osvjetljenje i 2 sijalice za osvjetljenje tablica pozadi.

Odluceno je da ova dva originalna nova natpisa idu na Keca kad se zavrsi s tim da ce mozda umjesto ovog vw plasticnog biti aluminijski swallowtail.

I za kraj ono najbitnije: Opjeskarene BBS RM, nanesen prajmer za aluminij te sprickitovane, sarafe sam sve detaljno ispolirao te poslao na hromiranje. Samo srce je uredjeno, prostor gdje dodju cepovi, felge sa strane i iznutra nisam dirao jer nije bilo potrebe, samo dobro oprao i to je to...



Zadovoljan sam felgama, predobro su ih uradili, jos samo da ih posaljem u komoru na lakiranje, a rubovi ce leci nekad kasnije kao i gume. Cepove nemam, pa eto ako neko ima da proda, mozemo se dogovoriti.
LP.
 
Član
Odavno nisam nista pisao u garaži, pa red bi bio da malo osvježim. Kupljen je jedan jako važan dio. Balans stange, originalne sa Golfa 1 GTI. Nisu u nekom stanju, neko prije mene ih je farbao u zelenu boju, što mi ne predstavlja problem jer ću ih restaurirati prije ugradnje. Planovi za njih su: Pjeskarenje, farbanje, kupovina powerflex selena, novih nosača originalnih sa vw classic partsa. Uskoro slike restauracije.
2z5j6fd.jpg
 
Član
Ništa posebno se na radi, skupljaju se dijelovi i sređuju nabavljeni..
Balans štange su ispjeskarene, i nanesen prajmer, slijedi lakiranje. Ps. ovo na njima je nekakav najlon, da ne pomislite da je neravno ili loše urađeno.
xcopaa.jpg


2zsp6k2.jpg
 
Član
Pozdrav, dugo me nije bilo na forumu, pa evo da malo osvježim garažu. Urađeno je dosta stvari, i nabavljeno dosta dijelova.
Nije mi se sviđalo što je samo srce felgi sređeno, pa sam sredio felge iznutra i sa strane i bacio u temeljnu boju.

2w56o1f.jpg


Originalni čepovi su tu. Prije lakiranja moram još prešmirglati mjesto gdje naliježu rubovi na felgu grubim šmirglom radi boljeg prijanjanja.

2cy05xy.jpg


Nabavio originalne šarafe što drže unutrašnje rukohvate jer sam svoje izgubio.

2pqntop.jpg


Ručke za putnike, moj kec ih nije imao, a sviđaju mi se.

2drxavb.jpg


Komplet zeleno tonirana stakla od Golfa 1 GTI. Očišćena i ispolirana.

9kqu01.jpg


66j9l4.jpg


Evo nekih boljih slika farova i nosača.

2mxlbo7.jpg


fapytw.jpg


2qdct9e.jpg


Naljepnica 'Das original' za zadnju šajbu:

s1195c.jpg


Ova boja je u opticaju za boju Golfa:

281zonm.jpg


Novi nastavak stize uskoro...
 
Član
Hvala ti puno. Mnogo mi znace pozitivni komentari. Projekat je davno poceo, ali jos uvijek traje, nadam se da ce kec jednog dana biti gotov i da ce sve biti kao sto sam zamislio.
 
Član
Stiglo još nekih dijelova:

Maska hladnjaka sa hromiranom lajsnicom. Kupit ću još jednu novu originalnu masku, lajsnice ispolirati i prebaciti na nju. Također je nabavljen znak za masku nov.

2u3zhvc.jpg


2dsqvt4.jpg


Neke dijelove sam čistio od plastifikacije i pripremao za hromiranje. Biće puno hromiranih dijelova na autu. Također će biti dosta hromiranih dijelova podvozja i motora.

nh03sk.jpg


Originalni električni podizači stakala sa Golfa 1 Cabria:

11v7azq.jpg


KOMENTARI: http://www.bhtuning.com/threads/golf-1-retro-by-noke-komentari-projekta.94450/
 
Top