Ayrton Sena na kovanici od 5 eura

Ayrton Sena na kovanici od 5 eura

Putovanja.ba
Administrator
ajrton-sena-na-kovanici-od-5-evra.jpg

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 tragično nas je napustio pre dve decenije ali njegova legenda i dalje živi. Kao znak sećanja i poštovanja na nastradalu legendu sprema se kovanica sa njegovim likom.

Nakon deset godina provedenih u Formuli 1, 162 trke, 41 pobede i osvojenih 610 poena blistavi brazilski vozač Ajrton Sena tragično je nastradao 1994. Mnogi su za njegovu smrt okrivili Vilijamsov bolid FW16 ali sada je kasno i nebitno govoriti kako i zašto.

Kao znak poštovanja i sećanja na nekadašnjeg trostrukog F1 šampiona uskoro će u promet biti pušten specijalno dizajnirani novčić od 5 evra koji će na jednoj strani nositi Senin lik. Biće izrađeno svega 8.000 komada ovih novčića a mogu se nabaviti po ceni od 50 evra.

Sa druge strane novčića nalaziće se upravo Vilijamsov bolid u kojem je Brazilac izgubio život. Možda je bolja ideja bila da se umesto njega na kovanici nađe bolid Meklaren MP4/4 koji je po mnogima i dalje najbolji trkački automobil svih vremena i automobil u kojem je Sena osvojio svoj prvi šampionat.
 
Top