Golf 2 - napio se vode :)

Golf 2 - napio se vode :)

Član
Pozdrav momci,

Prije svega, izvinjavam se na saljivom naslovu. :)

Ja vozim Golf 2 1.3 benzin (karburator) '89 god. Ovo je ujedno moj prvi post te koristim priliku da pozdravim sviju na forumu.

Naime moj problem je slijedeci...

Kada su bile ove velike kiše, vozeci po lokvama motor mi se nakvasio i auto od tada ne radi nikako kako treba i potrosnja se enormno povecala. Kada se tek pokvasio auto se gasio i treblalo mu je nekoliko dana da se osusi i da dodje sebi sto bi rekli. Od tada kada ga upalim radi nemirno i hoce da se ugasi sve dok se ne zagrije.
Kada se zagrije opet ne radi pravilno nego obrtaji su visociji nego inace i variraju odnosno opadaju i povecavaju se. S obzirom da sam TOTALNI laik sto se tice auta volio bih kada biste mi preporucili nekog dobrog, odnosno normalnog majstora koji me nece pravit budalom i da mu dolazim 16 puta, nego neko ko ce pregledati auto i reci sta je tacno problem odnosno uraditi kvalitetnu dijagnostiku i rijesiti kvalitetno problem.

Prije odlaska volio bih naravno kada bi mi momci sa foruma koji su strucni rekli sta je moguci problem i sta bi trebalo popraviti/zamijeniti.

Hvala unaprijed, poz!
 
Član
Problem je 78% struja, voda ušla negdje gdje ne treba i napravila koroziju, koja povečava otpor ili i skroz prekida protok struje(vidim da je benzinjara).
Problem je 20% da ti je ušla voda i mulj u dovod vazduha i polako "sisa".
Što se tiće broja dobrog majstora mogu ti na PP polati broj mog majstora koji mi odražava sva auta u kući.
 
Top