Reklamiranje automobila kupljenog na auto-placu u BiH

Reklamiranje automobila kupljenog na auto-placu u BiH

Član
Ja samo znam, grancija se placa.
Koliko se placa? jer neki spominu da treba platiti pa jel ima taj neki iznos koji treba da se plati tj koliko? da znam ako ikad budem kupovao na placu da trazim i platim garanciju i miran sam :)
Jedini zakljucak koji sam ja iz ovog izvukao najbolje povesti advokata da procita garanciju i sve sto treba jer bolje dat advokatu 50-100KM i da znas sta imas po zakonu.
 
Član
Ja sto sam gledao auta da kupim, cijena sa garancijom od 12 mjeseci je bila nekih 1000€ veca. Preko autoscout24 u Belgiji.

Moze i kupac u Bosni pitati isto tako koja je cijena sa i bez garancije.
 
Član
Ovdje samo rijetke firme daju garanciju...Kramar i slične, malo ozbiljnije. Deponije i švercerčići maksimalno daju garanciju dok je u njihovom dvorištu, čim preko kapije nema garancije...
 
Član
Ja sto sam gledao auta da kupim, cijena sa garancijom od 12 mjeseci je bila nekih 1000€ veca. Preko autoscout24 u Belgiji.

Moze i kupac u Bosni pitati isto tako koja je cijena sa i bez garancije.
Mene interesuje garancija ovde u BiH a ne preko. Da se neko izjasni i kaze garancija je toliko a ne svi kazu treba platiti to. pa daj nek neko kaze koliko je i to je to.
 
Član
Vidim zakuhalo se oko sverca garancije prodaje pa haj da nesto kazem sa profesionalnog aspekta. Kao ekonomista a kao i covjek znam da nije uredu podvalit skart robu, sa ekonomske tacke odrazi ti se na poslovanje los marketing opadanje prodaje i sl, kao covjeka vrati ti Bog a i da ne vrati sto da te neko na ulici pljuje. Moja 407 na piku je medju najskupljim 407 a najstarija je, meni se "prijatelji" smiju kao za te pare mozes uzet dvije mozes uzet a6 i sl. Uredu jarane idi pa uzmi (po 8500-9000 sve do 230.000 za te pare takvo auto nema ni vani) al kad sta rikne nemoj mene sutra zvat pa pitat sta je otislo. Niko me preko poruka nije pito jel auto lupano al sam uvjek reko da jest i da je sve uradjeno od cega imam i racune (neam racuna od lakirera i sl al imam od jastuka limarije da je sve novo i sl). Profesionalni kodeks i vjera mi ne dozvoljavaju da nekom podvalim losu stvar, osjeco bi se ko najvece govno da nekom sutra prodam auto taj neko zbog jastuka od 800 KM dobije ozbiljne povrede, ako sam vec naplatio osiguranje i sve daj da i uradim onako kako je fabrika uradila. Sto se tice garancija posto je kod nas tako kako je to sve se moze nabit macku o rep, znam da vani ovi saloni sto kod nas rade ne bi mogli prodavat ni dijelove za trotinete a ne auta. Na auto od 24.000 meni lik daje garanciju mjesec dan, al kilometraza je original sve je original, btw na placu ima jedno 30 auta od 5.000 do 55.000 e sad mozete zamislit kakva su ta auta. Vecina salona dovlaci auta nocu, sa labudice 2-3 da su za prodaju ostalo ide po mehanicarima pa na dubinsko. Znam lika koji prvo pita kad kupuje auto imal katalizator da ga moze skinit auto je razbio momacki popravio ga na kraju prodo al je auto bez packe a prodo je brat bratu za pola godine desetak auta. Stari mi je vani kupio 308 platio je ko ovdje a8 al je auto staro bilo 2 godine, vozo ga neki direktor firme sluzbeno bilo svaki sarafic upisan u servisnu plus starom produzili garanciju na 5 godina tako da auto fakticki ima 7 godina garancije, al zato ovdje servis radjen u Bosh servisu kog gore priznaju isto ko i ovlasteni samo sto je ovaj duplo jeftiniji. Uglavnom ni pod razno ne bi nikad nikog zajebo a prodavo sam stvari od alata do masine za razvijanje slike i uvjek gledam da izadjem kupcu u susret kako kod prodaje tako i poslije prodaje.
 
Top