Aprilia potrosnja

Aprilia potrosnja

Član
E ovako imam apriliu minarelli masina 98 god i ubacio sam kit od 72cc promijenio remen, lamelu, variomat, rolnice, auspuh, motor ide 100km/h i potrosnja mu je 7l u cemu je problem, imam problema oko filtera nije spojeno lijepo otiso dihtung gdje vuce dali to ima veze i u cemo je toliki problem? Ne isplatimi se tako vozati.
 
Član
Raštelovana ti je mašina, moraš naštelovati karburator, te srediti crijevo od airboxa kako treba.
Takođe kao imaš el. čok postoji velika mogućnost da ti je takva potrošnja zboog neispravnog čoka.
 
Kod 2T masini sve igra svoju ulogu auspuh i zracni filter to ti je glavno
Auspuh za vucu a zracni filter odziv na gas trokiranje gusenje
Samo jedno pitanje dali ti prosipa gorivo kad ti scooter radi ako prosipa na sam usis ili ide na visak onda ti je u karburatoru se podvuklo ispod onog plovka (viska ventila) goriva imas prljavstine i vise ti goriva ulazi u cilindar jer se sam karburator prepuni gorivom i normalno vise trosi
Nego sredi filter zracni i ocisti karburator ;)
 
Super Moderator
pa sta bi ti da ide a da ne trosi? Ne moze vise 3-4 litra trosit ko prije ni pomocu trikova :)
 
Član
i kod mene je yamaha iz 98 godine, 49ccm, 3.5 KW , sve serijala bilo, trosila 5-6 litara, čistili karburator nema sta nismo radili opet isto, a max brzina bila 60 km/h , sve fabrika na motoru ..

sad imam kineza, 125 ccm, 4taktni motor, kad sam ga kupio trosio je 3 do 4 litra, sad kad sam mu stavio drugi auspuh, brzina ostala ista , malo ubrzanje bolje ima al je potrosnja odma za litar skocila.

Tako da posle tog ciscenja i reglaze karburatora ne ocekuj malu potrosnju
 
Član
Ma troši to previše,vozi nekom nek ti naštela karburator.Vala nisi ni napisao koji ti je karburator,ni da li je poslije drugog cilindra štelovan karburator itd.

Poslabo to ide,neko ni prenos nije uradio kako treba,u njih dosta lažu satovi tako da bi trebo makar 110 po satu ići.Ovo za sat govorim iz iskustva hahah.

Budi zadovoljan,kod prijatelja je trosila 6l onak serijski haha :D

Morala je toliko trošit kad nisam imo gdje kupit jbnu diznu od 2 eura hahaha,ali zato nije nikad izdala :)
 
Ma aprilia je bila cudo od motora :D....racunaj da je prava brzina oko 20 km/h manje nego sto pise na satu pa ti vidi koliko ides :)
 
Član
to je to u pola litre gore dole na punom gasu ako je vozis jos friziranu. ako hoces da idem oras i da sipas u nju :) tako da to je to :)
 
Član
To ti je i dobra potrosnja ja imam sr50 full malossi mhr kit,dellorto 19 karb,kompletan prenos malossi(varijator,kvacilo,kais,rolnice,itd..) stage 6 auspuh i malosi radilicu..

Kroz grad nema sanse da spustim potrosnju ispod 8-10l dok na otvoreno kad se razvrti trosi mozda litar manje...
 
Član
Karburator mi je 12-ka, mislim da je velika potrosnja 7l za njega auto sa 1.9 toliko tosi, prenoos mi nije dobar, rolnice preteske start mi je slab do 65km ona da brzo razvrti do do 90 i nesto udara, povuce ga pa udari i vrati. Blokade skninute :D
 
Top