Alfa Romeo 147 Black pearl

Alfa Romeo 147 Black pearl

Legend
Ma da.. dizne.. Isti problem imaju i TDI PD motori, do nekih 220tak konja i to mu je kapak, poslije se moraju inektori modifikovat za vecu snagu..

Bilo kako bilo, 209ks na tockovima je strasan rezultat, masive respect drug !
 
Prošle godine su mi prva i druga brzina bile najveća muka. Menjač sa 6 brzina ima previše kratke brzine pa mnogo snage gubi smisao. Ove godine vozim sa 5 brzina, više mi odgovara jer pred cilj ne moram da šaltam u petu. Ali radilo se i na pojačanju snage u odnosu na prošlu godinu pa je situacija manje više ista. Prva i druga prilično loše kretanje. Zato sam probao da izmislim toplu vodu ali prošlogodišnja lamela mi je pravila problem. Danas sam ugradio dodatno ojačano kvačilo za ovu sezonu. I nisam odoleo da makar po kiši isprobam launch control.
Nije loše?
 
Super Moderator
Vidio vec video, odlicno nema sta, jedva cekam da vidim alfu u full izdanju za race! Jesi vec stavio mjenjac 5 brzina ili?
 
Kako ga je Amar stavio ja ga nisam menjao :) Svidelo mi se to što su duže brzine. Generalno mi za duža putovanja ne paše ali za 402 je bolji. Ulazim u crveno zajedno sa ulaskom u cilj. Sa 6 brzina bi sigurno morao da šaltam a to mi oduzima vreme.
 
Super Moderator
Eh, da je sad na taj omjer brzina dodati jos 6. brzinu za putovanja :)
A mjenjac sa 6 brzina jest bas kratak, kod mene sve stock a ipak prve tri brzine za cas prolete
 
Član
pratim cijeli projekt nemam sta reci osim sve pohvalee :) i sretno u daljnem nastavku radova :)
 
Hvala vam na lepim komentarima :) Šta da vam kažem, kad se ima volje sve se može.
Aj kad sam već počeo da pišem da prenesem i neke novosti.
Nadogradnja injektora je trenutno stavljena na pauzu iz razloga što sezona 402 trka samo što nije počela. A ulaskom u taj poduhvat potencijalno rizikujem da izgubim i ovo što imam. Zato sam se odlučio za ono najlakše što od početka izbegavam. NOS! Izbor je pao na suvi kit Wizards of NOS. Neke prve probe su prošle sa šutevima od 50 i 80HP. U planu su rezervne varijante od + 100 i 125HP ako bude potrebe.
Ono što mogu da kažem da je ovo sa NOS-om prosto ko kiseli kupus u odnosu na sve ostale nadogradnje. Jedinu manu koju vidim je da EGT vrišti već nakon 4-5 pucanja. Ali za 402 to nije problem, međutim svakodnevna vožnja bi bila pogubna. Tako da ću zasad imati svakodnevnu mapu sa 240HP i 445Nm i jednu race sa +80 ili više HP za 402 trke ubrzanja. Videćemo na prvoj trci koliko mi treba NOS-a. A kasnije ću paralelno raditi druge injektore kojima planiram da bez NOS-a dobijem nekih 300HP. Ali otom potom za sada ovoliko. I da, Q2 šper ima izgleda da bude nabavljen uskoro ;)
Momci vidimo se ako Bog da u Velikoj Gorici 17-18.05.
10178040_592042940893125_6400335019745580649_n.jpg
 
Član
Odličan izbor WON !
Ako koristiš njihovu bocu nabavi i grejač boce, pretprošle godine su davali gratis merač pritiska i relej za paljenje na određenim pritscima, i spremi odmah 2 boce ako planiraš da voziš 100hp šot u 14 klasi ;)
 
Jeste njihova je boca. Gledao sam već tu varijantu grejača. Samo ne vidim ništa na akciji sad je nekih 150 evrića. A ovo za potrošnju ćemo videti kad za to dođe vreme.
 
Član
Zgulice ti tu naljepnicu branicima nazad kad se pocnu ljepiti :D dok ti ne stisnes gas i ne pretvoris se u tacku :D
 
Top