BMW automatsko preklapanje retrovizora neradi,kao ni podizaci stakla na lijevoj strani auta..

BMW automatsko preklapanje retrovizora neradi,kao ni podizaci stakla na lijevoj strani auta..

Član
Pozdrav,jel neko imao problem sa automatskim preklapanjem retrovizora i podizacem stakala sa komandi na vozacevoj strani.. Desava se da nekad neradi podizac od soferskih vrata i zadnjih lijevih iza vozaca,u istom trenutku neradi stelovanje ogledala retrovizora kao ni preklapanje retrovizora. A nakon par sati podizaci i stelovanje retrovizora radi ali preklapanje se ne zatvara i neotvara do kraja pa opet sve stane..Kada probam recimo na zasebnoj tipki na zadnjim lijevim vratima spustiti staklo,radi..ili kad ga zakljucam pa preko daljinskog kada ono duze drzim otkljucavanje,on otvori sva stakla bez problema...znaci nije podizac ..U pitanju je BMW e39 2003 god.. nesto je poludio.. :)
 
Član
Pogledaj na spoju sasije i vrata u onoj gumi da ti se nisu kablovi iznacinjali ili neki cak znaju biti otkinuti od otvaranja i zatvaranja vrata...
 
Član
Pogledao sam kablove kod baglama...sve su uredu..desi se da rade retrovizori,a nerade stakla,ili obrnuto..moze li biti ECU modul,gdje se on nalazi,jel puno skupo to..ako neko zna..?
 
Član
skini tapacirung ocisti sve dzekove, il si radio dubinsko a moze bit i od silnih kisa da je vlaga dosla gdje ne treba
 
Član
Problem rjesen,u pitanju je bio los glavni prekidac na vozacevoj strani.Nasao na otpadu za 50KM. :)
 
Top