16-08-2008, 08:39 AM
Pages: 1 2
16-08-2008, 11:50 AM
niko nema ozbiljan savjet...hmmm
16-08-2008, 12:39 PM
imaju ona neka abro sredstva...
u bratovog bmw-a sam upravo nasuo to neko sredstvo za ciscenje taloga i dizni, pa cemo vidjeti...iako ne ocekujem nista da pravo kazem jer mislim da su sve ono samo sminka sredstva...
u bratovog bmw-a sam upravo nasuo to neko sredstvo za ciscenje taloga i dizni, pa cemo vidjeti...iako ne ocekujem nista da pravo kazem jer mislim da su sve ono samo sminka sredstva...
16-08-2008, 03:52 PM
Ultrazvučno čišćenje dizni 80KM;
16-08-2008, 04:14 PM
kad naspes gorivo imaju dase stave neke tablete u rezervoar koje se rastope i navodno prociste na kojim pumpama neznam raspitaj se..
17-08-2008, 08:22 AM
Moj ti je savjet da naspes astru za cvaju, i da odes na pistu 

17-08-2008, 02:20 PM
ja u naftu sipam ATF ulje za servo volan, 100% cuva bosch pumpu i dizne, jer je nasa nafta nedovoljno masna (a cijena je dobro masna), to mi je rekao majstor sto servisira bosch pumpe, zato on ima pune ruke posla...a za benzin ne znam..
17-08-2008, 02:35 PM
Samo ultrazvucno ciscenje,ostalo nula bodova....
17-08-2008, 03:00 PM
meni sve to u servisu urade... ja dodjem, kao sto je vec poznato - TREPNEM - i oni sve zavrse 
ali, da, bez zezanja... znam da stavljaju nesto
ps. upala sam sa stolice na flambiranje... hahaha

ali, da, bez zezanja... znam da stavljaju nesto
ps. upala sam sa stolice na flambiranje... hahaha
17-08-2008, 03:50 PM
Ljudi, ne budite smješni, gorivo i onako ide pod velikim pritiskom (3-7 atmosfera) i stvarno neznam svrhu te "solucije" u bočici.
Ako neko kupi, molim da napiše koji su sastojci, jer stvarno neznam šta se otopi u 20l goriva i može da efikasno otopi/abrazuje talog pri pritisku od 4bara i na dužini od par centimetara i u isto vrijeme sagori i izađe iz motora u vidu pare. Valjda znate koliku snagu ima ultrazvuk, a ovo hemijsko riješenje može poslužiti samo kao dodatak.
Ako neko kupi, molim da napiše koji su sastojci, jer stvarno neznam šta se otopi u 20l goriva i može da efikasno otopi/abrazuje talog pri pritisku od 4bara i na dužini od par centimetara i u isto vrijeme sagori i izađe iz motora u vidu pare. Valjda znate koliku snagu ima ultrazvuk, a ovo hemijsko riješenje može poslužiti samo kao dodatak.
17-08-2008, 03:53 PM
0g1 Wrote:kad naspes gorivo imaju dase stave neke tablete u rezervoar koje se rastope i navodno prociste na kojim pumpama neznam raspitaj se..
Tako su prodavali i neke tablete sto smanjuju potrosnju 30%, hehe, eno ima i sad po oglasima... neki narkomani prodaju
17-08-2008, 04:02 PM
Oggy Wrote:0g1 Wrote:kad naspes gorivo imaju dase stave neke tablete u rezervoar koje se rastope i navodno prociste na kojim pumpama neznam raspitaj se..
Tako su prodavali i neke tablete sto smanjuju potrosnju 30%, hehe, eno ima i sad po oglasima... neki narkomani prodaju
a ono cafetini
18-08-2008, 08:02 PM
Oggy Wrote:ja u naftu sipam ATF ulje za servo volan, 100% cuva bosch pumpu i dizne, jer je nasa nafta nedovoljno masna (a cijena je dobro masna), to mi je rekao majstor sto servisira bosch pumpe, zato on ima pune ruke posla...a za benzin ne znam..da,da,da... i meni je jedan iskusan automehanicar govorio da sipam 1l atf-a u pun rezervoar, navodno sbog svojih sastojaka cisti sta vec sumpor kojeg u nasem gorivu ima ihhiihhiii...
18-08-2008, 11:27 PM
meni su "prodavali" te tablete, i govorili da povecavaju snagu motora... kada sam im spomenuo Dyno test i slicne stvari, skroz druga prica .... hhh takodje Smanjuju potrosnju :D haha DA ... sigurno...
suplja suplja suplja...
potpisujem samo izjavu Spice..
pozdrav
suplja suplja suplja...
potpisujem samo izjavu Spice..
pozdrav
18-08-2008, 11:43 PM
Prije sam rekao od Špice :P Inače 15KM je po dizni, i 20KM je demontaža/montaža. Čiko ti pokaže koliko ti injektori propuštaju (preko menzure) i onda poslije čišćenja 2-3h, opet ponovi test i vidiš poboljšanje
Meni na početku bile (slagaću): 95, 87, 77, 90 poslije (slagaću): 100, 97, 95, 98
Jedna što se tiče tabletica i belaja, materija se nemože stvoriti niti uništiti, može samo promijeniti oblik
Ako naspeš za cener nećeš se voziti za cvaju 
Meni na početku bile (slagaću): 95, 87, 77, 90 poslije (slagaću): 100, 97, 95, 98Jedna što se tiče tabletica i belaja, materija se nemože stvoriti niti uništiti, može samo promijeniti oblik
Ako naspeš za cener nećeš se voziti za cvaju 
Pages: 1 2