Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Švicarska: Drastičan prijedlog zakona
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ogranak mladih članova švicarske zelene stranke objavio je prijedlog zakona, kojim bi se s tamošnjih prometnica uklonila velika večina sportskih automobila i SUV-ova...

Oni predlažu zabranu prodaje i korištenja svih automobila težih od 2.2 tone i onih čija emisija ispušnih plinova iznosi više od 250 g CO2 prijeđenom kilometru. Ukoliko bi ovakav neobičan zakon uistinu stupio na snagu, u Švicarskoj bi gotovo preko noći nestali sportski automobili i SUV-ovi, kojih zbog imućnih kupaca ima poprilično.

Prijedlog ogranka mladih švicarske zelene stranke uključuje i ograničenje maksimalne brzine na autocestama na 100 km/h, zabranu korištenja dizelskih agregata bez filtera čestica čađe te automobila, koji na testiranjima sigurnosti u naletu na pješaka imaju loše rezultate.

Ipak, švicarski se vozači zbog ovog prijedloga ne moraju niti najmanje zabrinjavati, jer čak i da stranka zelenih skupi dovoljno potpisa i progura svoj prijedlog zakona u parlament, gotovo je sigurno da ne bi bio izglasan.
Volim i ja prirodu i sve to, uvijek bacam otpatke u kantu (prvo pređem pola kilometra dok je nađem Smile) itd..., ali ovo je ukidanje ljudskih prava Smile
ma nema od toga nishta
De nek kod nas malo zaredaju pa sklone ove tandrvanije sa ceste,lako je meni za Svicu
gledajuci generalno stranke zelenih i PETA i tome slicne organizacije, mislim da se njihovi stavovi cesto mogu okarakterizirati ekstremnima, kao sto je slucaj i sa ovim. rjesenje nije u ukidanju necega, nego upravo u unaprjedjenju onoga sto uzrokuje problem (u ovom slucaju emisije gasa).
Gledao sam ja svašta o toj PETA-i, lopovčine. Vozili bi i mi EURO V motore da nije prosječna plata 400KM Smile
To su besposlicari...
Reference URL's