Kao sto mi i sam nick kaze, neznalica sam po pitanju automobila, ali bih uskoro trebao poloziti i dobiti od starog Renola 5 Campus.
Nema izgleda da cu ubrzo voziti nesto jace od R5, pa sam kontao barem njega onda da malo sredim, da kolko-tolko uzivam u voznji. Treba mi odgovor na nekoliko pitanja:
1. Da li je moguce da stavim neki jaci motor u svog "ljubimca", mozda od nekog jaceg R5 (koji je najjaci?) i koliko bi me to kostalo (kupovina motora i ugradnja)?
2. Da li je nekako na R5 moguce namontirati vece i sire felge, ne mislim neku sad perverziju, nego eto, samo da ne budu onako male i tanke. Sta se sve treba uraditi da bi se to zamijenilo, ako je moguce, i koliko je para?
3. Gdje ima dobar servis i prodavnica sa podnosljivim cijenama gdje mogu ugraditi i nabaviti dijelove za R5?
4. Ima li nesto sto mi vi preporucujete da uradim po pitanu sredjivanja auta? Odnosi se i na "vanjske" i na "unutrasnje" dijelove automobila.
hvala vam, nadam se da vam nece biti mrsko odgovoriti mi!
pozz
nebi nam bilo mrsko da ti odgovorimo, kad tebi nebi bilo mrsko da nam se predstavis, i postavis koju sliku tog renola,
Evo ti svi motori koji postoje za tvoje auto, reci nam koji je kod tebe.
* 0.8 L (845 cc) 8-valve I4; 36 bhp (26 kW); top speed: 120 km/h
* 1.1 L (1108 cc) 8-valve I4; 45 bhp (33 kW); top speed: 135 km/h
* 1.3 L (1289 cc) 8-valve I4; 55 bhp (40 kW); top speed: 140 km/h (automatic)
* 1.3 L (1289 cc) 8-valve I4; 64 bhp (46 kW); top speed: 151 km/h
* 1.4 L (1397 cc) 8-valve I4; 63 bhp (46 kW); top speed: 142 km/h (automatic)
* 1.4 L (1397 cc) 8-valve I4; 93 bhp (67 kW); top speed: 175 km/h; 0-100 km/h: 8.9 s
* 1.4 L (1397 cc) turbo 8-valve I4; 110 bhp (81 kW); top speed: 185 km/h; 0-100 km/h: 9.1 s
* 1.4 L (1397 cc) turbo 8-valve I4; 160 bhp (118 kW); top speed: 201 km/h; 0-100 km/h: 6.9 s
nebi nam bilo mrsko da ti odgovorimo, kad tebi nebi bilo mrsko da nam se predstavis, i postavis koju sliku tog renola,
Nije mi mrsko, evo predstavio sam se u temi koja je za to predvidjena, tu su i slike: "Novi clanovi i njihovi ljubimci"
Evo ti svi motori koji postoje za tvoje auto, reci nam koji je kod tebe.
* 1.1 L (1108 cc) 8-valve I4; 45 bhp (33 kW); top speed: 135 km/h
evo, fele, ovaj je motor. drugi najslabiji
.. moze li se tu sta jace ubaciti, i da li je isplativo raditi ovo sto sam naveo u 1. postu?
pa jel to niko nece/ne zna da mi odgovori?
za pocetak izgled alu. felgice, ofarbaj branike u boju auta i ako nadjes amortizere malo ga spusti
Neznam koliko se isplati ubacivati jaci motor, i dali bi se mogao naci, mozda bi ti bilo najbolje da se samo ucis na tom autu u vremenom kupis neko jace za pare koje bi potrosio pojacavajuci ovo svoje.
Nije ti to samo uzet motor i prepakovat, treba tu dosta, valja i kocnice, ojacat auto, pa i taj atest i papire ganjat. Previse ti je ulaganja, bacat pare ti je bezveze. A nikad neces moci izvuci ulozeno.
kao sto ti rece fele, neisplati ti se, dodze te to puno para, a nemozes izvuci nista skoro. ali ako si bas zagrijan, ofarbaj mu sve u boju auta, felge, kao sto samir rece, stavi kakav lonac zadnji sa nekim finim rorama, skini filter i stavi kn-ov, nabaci kakve maglenjake, ubaci malo muzike. itd
ali sve to prvo stavi na papir i vidi koliko ti to sve dodze i isplati li se ulagati toliko u to auto. radije se malo izbirikaj na njemu, usteli se i onda kad aBd uzmes nesto drugo jace onda ulagati u njega
Ma i rora i kn filter su na tom motoru previse, nema nikakve dobiti, samo vecu potrosnju, a na zvuku nevjerujem da moze dobit. Jedino nastavak da uradi ka JD iz estetskih razloga.
Bezeze ti je bacat pare na sve, vozaj i uzivaj kolko mozes, a pare cuvaj za bolje i jace. Vjeruj mi.
u pravu si, ja sam mu samo rekao sta se moze uraditi na estetici, a i to da mu se to neisplati, nemoj se opeci kao ja, ja sam sebi na golfu sve napravio i napucao do neke mijere, i onda sam shvatio da mi je dojadio golf i da hocu nesto jace, a sad ce se samo neko usreciti i nece morati nista raditi, ako on to nebude htjeo
u pravu si, ja sam mu samo rekao sta se moze uraditi na estetici, a i to da mu se to neisplati, nemoj se opeci kao ja, ja sam sebi na golfu sve napravio i napucao do neke mijere, i onda sam shvatio da mi je dojadio golf i da hocu nesto jace, a sad ce se samo neko usreciti i nece morati nista raditi, ako on to nebude htjeo
ja sam najpametniji hahaha samo vvozio nista nisam pravio i opet ga nisam mogo sjebati a ostavio auto i jos ide hehe ma neredi nista covjece vidis da se i igy zajebo sto je pravio ista neisplati se ulagati u auto staro 20 god kupi sta mladje pa pravi a taj neka ti posluzi za zajebanciju i da se malo stelnes pa ko fele kad uzmes auto da je bas auto
znaci, ukratko, ne raditi nista na njemu, nista se ne isplati
a hajde, dotjeracu ga malo, kolko moze sa sto manje para
hvala vam