Ljudi imam mali problemčić,kada mi motor dostigne određenu temperaturu pali se normalno ventilator velikog hladnjaka i odrađuje svoje što je ok,ali sada zuji pravo glasno,dakle,on se pali na vrijeme,odradi svoje(ohladi)...ali zuji glasno,čim on prestane raditi
nestaje zujanje.Jeli neko imao ovakav problemčić,da nije možda kakav
ležaj u pitanju ili????
Pa moguce da je do osovine ventilatora, mozes ga probati kratkospojiti na plus/minus, pa vidjeti kad ga upalis tako, s ugasenim motorom, da li je on izvor buke. Eventualno probat ga skinut, podmazat malo, ali ako je do njega, to je samo privremeno rjesenje. Nece crknut, al ce zvizdat

strah me ako crkne da ne prokuvam...baš zuji,ali čim završi sa hlađenjem prestaje...
Nisu oni skupi u principu, a svi su isto sranje drugo pakovanje, pa moze sigurno i od nekog drugog auta, ako ne mognes nac za svog.
Špricni malo WD-a

E vjeruj mi ja nisam ni znao da imam ventilator

, nikad ga nisam čuo, možda se i ne pali ? Crk'o mi je termostat, pa je uvijek otvoren (zimi nema šanse da se ugrije), temperatura ok, ali ventilatora nigdje? Trizex šta ti kažeš na ovo ... izvini što ti baričem topic

jest deyo,ali ovo kod mene je nemoguće ne čuti...zuji baš ono glasno...
izgleda da je u pitanju ležaj motora ventilatora!!!
Deyo Wrote:Špricni malo WD-a
E vjeruj mi ja nisam ni znao da imam ventilator
, nikad ga nisam čuo, možda se i ne pali ? Crk'o mi je termostat, pa je uvijek otvoren (zimi nema šanse da se ugrije), temperatura ok, ali ventilatora nigdje? Trizex šta ti kažeš na ovo ... izvini što ti baričem topic 
Ja izvadio termostat

jucer, nervirao me, kupio ga ganc novog zimus, bas radi grijanja, temp po p.s-u, nikad ni ispod ni iznad 87-92, da bi prije par dana poceo blesavo dizat temp, bez obzira bio dan/noc, vruce, hladno, govno kinesko il cije vec, pocelo zapinjat. I ja ga izvadim

Kupit cu novi kad dodje zima, sad mi ionako ne treba, ide temp sama gore radi ljeta. A tebi Deyo se ni ne pali, kad ni ne digne temp vjerovatno nikad dovoljno da bi mu trebao. Ventilatori se obicno i pale na 90-92, zavisi koliko ima brzina vent., ako ne dize temp iznad te cifre, boli te, sve je oke.
Hehe, šta će ti termostat, zimi staviš karton,i miran

Ma sad ljeti skoči za sekundu (ne piše koliko C već stoji na pola), a zimi me zeza pali se "check engine" (zato što je hladan), i onda ECU pobudali, i ja ugasim i upalim auto i k'o nov :D A imam dva ventilatora iste veličine, možda se slabo čuju, ball bearing fans made in korea not china

Fakat nije nikad kazaljka prešla pola, a dušu mu čupam

momci ne offtopičarite,več recidejte kuda da našpricam wd???i more li prokuhati engine,ako slučajno crkne ventilator???
Spoji ako možeš onako direkt, ili nekako dok radi pa zrakni gdje to zuji, i wd u ruke i špricaj, nemože da škodi...Neće ti prokuhat' ako ne ideš pola sata u prvoj

Eto kod mene je slučaj da se rijetko/nikad ne pali, a čepam ga regularno, što brže ideš on se više hladi

Za svaki slučaj vidi pošto je u auto dijelovima,pa ako ne prestane da zuji, zamijeniš.. na kraju to je samo ventilator, možda može neki sličan/jeftiniji

Izvinjavam se za OT :D
Ako su slučajno prljave lopatice/propeler, pokušaj da očistiš zbog centripetalnih i centrifugalnih sila

Da ne bude k'o vibrator,možda je i to,lupam

Uglavnom očisti, podmaži, vozi i vidi jel zuji

ok,ma samo vi pričajte,nego se ja zabrinuo da ne prečerate,pa mi zaboravite savjet udjeliti!!!hehehe...
najcesce ode lezaj na tom motoru samo ne mora i kod tebe biti taj slucaj. probaj sa wd-om odmastiti sve oko osovine i onda ponovo namazi masinskim uljem i ne bi se trebalo vise cuti